Barış Gücü'ne çok ağır suçlamalar

Güncelleme Tarihi:

Barış Gücüne çok ağır suçlamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 11:43

İngiliz yardım kuruluşu Save the Children, Fildişi Sahili, Sudan'ın güneyi ve Haiti'de yaptığı araştırmanın sonuçlarının yer aldığı raporda, barış gücü askerleri ve yardım görevlilerinin küçük yaştaki çocuklara cinsel tacizde bulunduğunu bildirdi.

Save the Children'ın bu 3 ülkede yaptığı araştırma, çocukların, çatışmadan çıkan bölgelere onlara bakmak için giden kişilerin istismarına uğradığını ortaya koyarak, bu konuyu ele alacak uluslararası bir izleme örgütü kurulması gerektiğine dikkati çekti.

BM, raporu yakından inceleyeceğini bildirirken, çocuklara yönelik cinsel tacizin en ürkütücü yanının, çocukların bu durumu açıklamaktan çok korkmaları nedeniyle bu tür vakaların gizli kalması ya da suçluların cezalandırılamaması olduğu belirtildi.

Fildişi Sahili'nde yaşayan 13 yaşındaki bir kız çocuğu, BBC'ye, 10 BM barış gücü askerinin, evinin yakınındaki bir tarlada kendisine tecavüz ettiğini anlatırken, bu askerlerle ilgili herhangi bir işlemin yapılmadığı bildirildi.
Raporda, yardım görevlilerinin de kız ve erkek çocuklara cinsel tacizde bulunduklarına dikkat çekilerek, dünyada çocuk koruma sistemlerinin güçlendirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

Save the Children'ın Fildişi Sahili'ndeki yöneticisi Heather Kerr, kurbanları desteklemek için çok az şey yapıldığını belirterek, "Bunlar azınlıktaki bir grup insan, ancak çocukları cinsel açıdan istismar etmek için güçlerini kullanıyor ve çocukların bu konuda sesleri çıkmıyor" dedi.

BM sözcüsü Nick Birnback ise dünyada 200 bin kişilik personelle hizmet eden bir örgütün bu konuda "sıfır olay" hedefini garanti etmesinin imkansız olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!