Bardot'dan evcilleştirme çiftliklerine tepki

Güncelleme Tarihi:

Bardotdan evcilleştirme çiftliklerine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eski film yıldızı ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, Çin Hükümeti'nden, evcilleştirme çiftliklerinde tuttukları tüm ayıları serbest bırakmalarını istedi.

Çin'de ayılar için özel olarak hazırlanmış çiftlikler bulunuyor. Ayılar, evcilleştirilmek için bu çiftliklere hapsediliyor. Huysuzluklarının giderilmesi için günde birkaç kez midelerine metal kateter takılıyor. Uzmanlar, bu yöntemin Çin geleneklerine ait özel bir tıp tekniği olduğunu söylüyorlar.

Bardot, Fransa'daki Çin Büyükelçiliği'ne gönderdiği mektupta, "Hükümetinizden, "ölüm çiftliklerinde" tuttukları tüm ayıları serbest bırakmalarını istiyorum" dedi. Hayvanlara daha fazla iskence yapılmasını istemediğini ifade eden Bardot, sadece huysuzluk yaptıkları için böyle acı veren bir yönteme tabi tutulan hayvanlar için üzüldüğünü dile getirdi ve hükümeti bir an önce hassasiyete çağırdı.

Bardot, mektubunun ulaşmasıyla birlikte Çinli yetkililerden cevap aldı. Evcilleştirme çiftliklerinde 7000'den fazla ayının bulunduğunu söyleyen yetkililer, Bardot'ya verdikleri cevapta, daha az tehlikeli olduğunu düşündükleri "siyah Asya tür ayıları" bu çiftliklerden çıkartma sözü verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!