Barcelona Başkanı'ndan tartışmalı açıklama

Güncelleme Tarihi:

Barcelona Başkanından tartışmalı açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 10:14

İspanya'daki Katalan milliyetçiliğinin sembolü olan FC Barcelona kulübünün başkanı Joan Laporta, "kendi devletinde teşkilatlanmış bir Katalan milleti hayalini gerçekleştirmek için çalışacağını" söyledi.

Son dönemlerde katıldığı bağımsızlık yanlısı gösteriler ve siyasi açıklamalarıyla ön plana çıkan Laporta, Katalan milliyetçiliğini savunan Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partisinin verdiği "Lluis Compays Ulusal Ödülü"nü aldı.

"Katalonya'nın haklarını ve kimliğini savunmak, bunu sosyal ve sportif anlamda ön plana çıkarmak"tan dolayı ödüle layık görülen Laporta, yaptığı konuşmada, "Katalan devleti hayalini özellikle çocukları için istediğini" belirtti. Laporta, "Kendi devletinde teşkilatlanmış bir Katalan milleti hayalini gerçekleştirmek için çalışacağım" dedi.

"Bu hayalin gerçekleşmesi için çalışacağını ve mücadele edeceğini" kaydeden Laporta, sözlerini, "Katalonya'nın bağımsızlığı savundum, savunuyorum ve savunacağım" diye sürdürdü.

Baskılara rağmen bu düşüncesini kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmediğini ifade eden Laporta, "Katalancı biriyim. Ülkemi, Katalonya'yı, onun insanlarını ve dilini seviyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!