Barack Obama’dan gösterilere tam destek

Güncelleme Tarihi:

Barack Obama’dan  gösterilere tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 23:53

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ‘Müslüman yasağı’ diye anılan kararına önceki akşam ABD Başkanı Barack Obama’dan tepki geldi. 20 Ocak’ta görevden ayrılmasının ardından ilk kez sessizliğini bozan Obama, sözcüsü Kevin Lewis aracılığıyla “İnançları veya dinleri sebebiyle bireyleri ayrımcılığa tabi tutma fikrine kesinlikle katılmıyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Obama, 7 ülkenin vatandaşlarına ve göçmenlere getirilen ABD’ye giriş yasağına karşı yapılan protesto eylemlerine de destek verdi. ABD Başkanı, söz konusu karara karşı hafta sonu gerçekleştirilen eylemleri ‘cesaret verici’ bulduğunu kaydederken, ülke geneline yayılan bu siyasi aktivizmin çok önemli olduğunu belirtti. Demokrat Partili Obama, açıklamasında “Anayasal haklarını savunmak üzere bir araya gelen Amerikalıların, ülkenin değerleri söz konusu olduğunda tam da yapmaları beklenen şeyi yaptıklarını” ifade etti.

TRUMP, DEMOKRATLARA ÇATTI

Demokrat Partili Senato üyeleri önceki akşam Yüksek Mahkeme’nin önünde Trump’ın yasaklama kararlarına karşı ‘Mültecilere hoşgeldin’ pankartlarıyla eylem yaptı. Trump ise dün güne Twitter’dan Demokratlara çatarak başladı. Trump, “Demokratlar ne zaman adalet bakanımız ve geri kalan kabine üyelerini bize verecek. Kendilerinden utanç duymalılar. Başkentin çalışmaması sürpriz değil. Nancy Pelosi ve sahte gözyaşlı Chuck Schumer Yüksek Mahkeme önünde gösteri yaptılar, ama mikrofonları çalışmadı (rezalet), tıpkı Demokrat Parti gibi” diye yazdı. Kabine üyelerinin Cumhuriyetçilerin iki oyla çoğunlukta olduğu 100 sandalyeli Senato’nun da onayını alması gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!