Banliyöde şiddet hortladı

Güncelleme Tarihi:

Banliyöde şiddet hortladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 00:00

Fransa’nın güneydoğusundaki Grenoble kentinde banliyö şiddeti yeniden alevlendi. Polisin vurduğu Kuzey Afrika kökenli bir gencin cenazesinden sonra çıkan olaylarda, güvenlik güçleriyle çatışan protestocular araçları yaktı, dükkânları yağmaladı.

Haberin Devamı

ŞİDDET olayları, önceki gün 27 yaşındaki Kerim Bududa adlı kişinin, bir kumarhaneyi soyduktan sonra otomobille kaçarken polisle çatışmaya girmesi sonucu başından vurularak ölmesi üzerine tetiklendi.
Gece yarısı çatışma
Bududa’nın cenazesinden sonra, önceki gece yarısı ellerinde beyzbol sopaları ve metal çubuklar bulunan 30 kadar genç, toplanarak sakinlerini daha çok işçi sınıfı mensuplarının oluşturduğu, Bududa’nın da evinin olduğu La Villeneuve banliyösünde bir tramvaya saldırdı. Polise saldıran, 30-40 kadar aracı ateşe veren ve camlarını kırdıkları dükkanları yağmalamaya başlayan gruba polis, gözyaşartı gaz ile karşılık verdi. 5 kişi gözaltına alındı. Polis, Bududa’nın suç ortağı zanlıyı ise arıyor. Bududa’nın çatışmaya girdiği otomobilde, yaklaşık 40 bin Euro para bulundu.

Haberin Devamı

Haftalarca sürmüştü

2005 yılında başta Fransa’nın başkenti Paris olmak üzere bazı büyük kentlerde, polisin bir Kuzey Afrika kökenliyi öldürmesi üzerine banliyölerde başlayan şiddet, günlerce sürmüş, yüzlerce araç ateşe verilmiş, dükkanlar yağmalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!