Bakana tek taÅŸ elmas

Güncelleme Tarihi:

Bakana tek taÅŸ elmas
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

Çok uzaklarda gizli bir hayranı olan bakana kargo yoluyla tek taş yüzük geldi. Evli ve 3 çocuk annesi olan İsrail Dışişleri Bakanı Livni'nin, erkeklerin genellikle sevgililerine verdikleri bir hediye olan tek taş yüzük karşısında tam bir şok yaşadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Başbakan olacak kadın

İsrail'in ikinci kadın başbakanı olmaya hazırlanan ancak koalisyon çalışmalarından sonuç alamayan Kadima Partisi'nin lideri ve İsrail Dışişleri Bakanı Livni'yi Kanadalı bir hayranının gönderdiği tektaş yüzük telaşa soktu.

İsrail'in kadın başbakanı olma hayali kurarken, koalisyon çalışmalarından sonuç alamayan Kadima Partisi'nin lideri ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Kanadalı bir hayranından gelen elmas yüzükle neye uğradığını şaşırdı. İsrail gazetesi Yediot Ahronot, Kanadalı bir hayranının Livni'ye elmas bir yüzük gönderdiğini yazdı.

YÜZÜĞÜN OLDUĞU PAKET BOMBA ARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Gazete, yüzüğün Livni'nin ofisine uluslararası kargo yoluyla gönderildiğini belirtti. Haberde, bomba aramasından geçirilen paketten, lüks bir gümüş kutu içinde yüzüğün çıktığı ifade edildi. Gönderici isminin belirtilmediği paketten ayrıca, "Kendimin farkındayım" yazılı bir de not çıktığı kaydedildi. Evli ve 3 çocuk annesi olan Livni'nin, erkeklerin genellikle sevgililerine verdikleri bir hediye olan tek taş yüzük karşısında tam bir şok yaşadığı belirtildi.

LÄ°VNÄ° HEDÄ°YEYÄ° Ä°ADE ETTÄ°

Kargonun Kanada'nın Quebec eyaletinden gönderildiği bildirilirken, elmasın gerçek olup olmadığının bilinmediği ifade edildi. Livni'nin, bir teşekkür notu yazarak hediyenin iade edilmesi talimatı verdiği bildirildi.

Öte yandan İsrail medyası, erken seçime gitme kararı alınan ülkede, 10 Şubat'ın seçimler için en muhtemel tarih olduğunu duyurdu. Bu arada İsrail-Filistin nihai görüşme heyetlerinin Filistinli başkanı Ahmed Kurey ise, İsrailli ortağı Livni'yi, koalisyon görüşmelerinde dini parti Şas'ın Kudüs'le ilgili taleplerine boyun eğmediği için takdirle karşıladıklarını söyledi. 

Haberin Devamı

 LÄ°VNÄ°: Ä°SRAÄ°L POLÄ°TÄ°KASININ YÃœKSELEN YILDIZI Â

Bakana tek taÅŸ elmas


50 yaşındaki, mesleği avukatlık olan Tzipi Livni, 1958 Tel Aviv doğumlu. 
Evli; 18 ve 20 yaşlarında iki erkek çocuk sahibi olan Livni, Knesset'e (İsrail parlamentosu) ilk kez 1999 yılı seçimleriyle, Likud partisi milletvekili olarak girdi.

Ondan öncesinde, İsrail istihbarat kuruluşu Mossad'da kısa süreli görev yaptığını kendisi de doğruladı.

İsrail parlamentosuna girmesiyle birlikte, Livni değişik bakanlık görevlerinde bulundu. 2001 yılında, Şaron kendisini bölgesel kalkınmadan sorumlu bakan olarak atadı. Görev yaptığı diğer bakanlıklar arasında göçmen sorunları, Bayındırlık, adalet ve dışişleri bakanlıkları da yer aldı.

Daha önce, yine sadece bir kadın milletvekili, daha sonradan ülkenin ilk kadın Başbakanı olan Golda Meir Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Likud'la birlikte Livni, ülkenin "yükselen yıldızı" olarak değerlendirmeye başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!