Bakan Fidan'dan Kahire'de kritik temaslar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 11:54

Resmi ziyarette bulunmak üzere Mısır'a giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kahire'deki temasları kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin davetine icabetle geldiği Kahire'de temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşme gerçekleştirdi.

Kritik zirvede Gazze'de yaşanan son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

MISIR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair Mısır Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi. Açıklamada, iki ülke arasındaki iş birliğindeki gelişmelerin ele alındığı, Mısır-Türkiye ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmelerden memnuniyet duyulduğu belirtildi. Karşılıklı saygı ve ortak çıkar çerçevesinde Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ilişkilerin önümüzdeki dönemde yeni bir aşamaya taşınması amacıyla çalışmalara devam edilmesinin, çeşitli ikili iş birliği mekanizmalarını harekete geçirmek için karşılıklı adımların sürdürülmesinin ve somut ilerlemelerin sağlanmasının önemli olduğu vurgulandı.

Bakan Fidandan Kahirede kritik temaslar
Görüşmede ayrıca Gazze Şeridi'nde artan askeri gerilimin, mevcut durumun son derece tehlikeli olduğu, bölgenin istikrar ve güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğu konusunda fikir birliğine varıldığı belirtildi. Şiddetin derhal durdurulması ve sükunetin sağlanmasına yönelik uluslararası çabaların arttırılması konusunda mutabık kalındığı kaydedildi. Sivillerin ölümü, yerinden edilmesi riskine karşı acil ve etkili önlemler alınması gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İki tarafın Gazze Şeridi'nde kötüleşen insani koşullar nedeniyle derin endişelerini dile getirdiği görüşmede, Gazze halkının insani yardıma güvenli ve acil erişiminin sağlanması ve abluka, aç bırakılma, yerinden edilme gibi toplu cezalandırma politikalarına maruz kalmaması gerektiğine vurgulandı.

BAKAN FİDAN MISIRLI MEVKİDAŞI İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir araya geldi. Bakan Shoukry, Fidan'ı kapıda karşıladı. İki bakan daha sonra görüşmeye geçti. Görüşmede Türkiye-Mısır ilişkilerinin her alanda güçlendirilmesi konusu ele alınırken, bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Fidan ve Shoukry ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. İki ülke siyasi ilişkiler, ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi ile Gazze Şeridi'ndeki şiddeti durdurma çabaları ve Filistinlilerin haklarının desteklenmesi konuları masaya yatırıldı.

Bakan Fidandan Kahirede kritik temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire'de Arap Birliği (AL) Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Arap Birliği (AL) Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit ile görüşme gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!