Babasını bulmak için Honduras'tan ABD'ye yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Babasını bulmak için Hondurastan ABDye yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Baba sevgisi 13 yaşındaki bir erkek çocuğa inanılmaz bir yolculuk yaptırdı. Güney Amerika ülkelerinden Honduras'ta yaşayan Edwin Sabillion kendisinin hiç görmediği ancak ABD'de çalıştığını bildiği babası Grevi Sabillion Vasquez'i bulmak için çoğu yaya olmak üzere tam 4.500 km katetti, New York'a kadar gitti.

Edwin'in macerasını, küçük delikanlıyı himayesine alan New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani kamuoyuna açıkladı. Giuliani'nin verdiği bilgilere göre göz yaşartan macera şöyle gerçekleşti:

Geçen yıl Honduras'ta meydana gelen Mitch kasırgasında annesi ve ağabeyini kaybeden Edwin ülkesinde yapayalnız kaldı. Geçimini bir süre ABD'de kaçak olarak çalışan babasının gönderdiği paralarla sağlayan Edwin baba hasretine daha fazla dayanamayarak 22 Mayıs'ta ABD'ye doğru yola çıktı. Babası gönderdiği telgrafta 25, 26 veya 27 Haziran'da New York'un La Guardia Havaalanın'da kendisini beklediğini bildirdi. Cebinde sadece 200 dolarla yola koyulan küçük Edwin uzun süre yürüdü, zaman zaman otostop yaptı. Guetemala ve Meksika'yı böyle geçen Edwin daha sonra Teksas sınırından ABD'ye giriş yaptı. En sonunda Miami'den bir otobüse binerek New York'a gelen Edwin bir taksiyle La Guardia havaalanına gitmesine karşın babasını bulamadı.

Taksi şoförü yanında 24 dolar parası, kimlik belgesi ve 3 parça kekten başka bir şeyi olmayan küçük Edwin'i bir gece evinde ağırladı, sonra polise teslim etti.

Olaya el koyan New York Belediye Başkanı Giuliani, Edwin'in babasını bulmak için yabancı işçi çalıştıran iş yerlerini kontrol etti ancak Grevi Sabillion Vasquez'i bulamadı. Başkan Giuliani, kaçak olarak çalışan babanın hiçbir şeyden korkmadan ortaya çıkmasını, kendisine her türlü yardımın yapılacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!