Babam Saddam’ı durduramazdı

Güncelleme Tarihi:

Babam Saddam’ı durduramazdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

Uzun yıllar Saddam Hüseyin’in bir numaralı adamı olan ve şu anda tutuklu bulunan eski Dışişleri Bakanı Tarık Aziz’in halen Ürdün’de yaşayan büyük oğlu Ziyad Tarık Aziz, Hürriyet’e konuştu ve bugün Ürdün’de aynı kentte yaşadıkları Saddam’ın kızlarının yüzlerini bile görmek istemediğini söyledi.

Ziyad T.Aziz, "Her şeyin sorumlusu Saddam’dı! Her şeyi o yaptı. Babam değil. Rejimin tepesindekilerden biriydi ama, babam Saddam’ı durduramazdı. Babam 35 yıl boyunca Saddam’la çalıştı ama tamamen dış politikayla ilgilendi. Irak’ın içinde olup bitenlerle alakası yoktu. Ayrıca bir suçu varsa ABD niye yargılamıyor?" dedi. Bağdat’taki evlerinin Şiiler tarafından yağmalandığını söyleyen Aziz, "Şimdi Şii liderlerinden Abdülaziz Hakim’in konutu. Basın toplantılarını orada yapıyor. Televizyondan izlerken tuhaf oluyorum" diyor.

Tarık Aziz, ailesinin Irak’tan sağ salim çıkarılarak Ürdün’e götürülmesi şartıyla Amerikan güçlerine teslim olmuştu.

RAGAD HERKESTEN PARA İSTİYOR

Ziyad T. Aziz, Saddam ailesiyle olan ilişkilerini de şöyle anlatıyor: "Aramızda uçurum var. Biz annemle birlikte, mobilyalı kiralık evde oturuyoruz. Kardeşim Saddam Yemen’de. Ben işsizim. Irak’tayken inşaat mühendisi olarak çalışıyordum. Burada ise iş bulamadım. Sanırım kimliğimden dolayı iş vermiyorlar. Ben de babamı kurtarmak için uğraşıyorum. Biz Saddam’ın kızı Ragad gibi lüks içinde yaşamıyoruz. Irak’ta da görüşmezdik. O, Başkan’ın kızıydı. Kendisine kimse ulaşamazdı. Şimdi ise Ürdün’de yolda karşılaştığı herkese parasız kaldığından şikayet ediyor. Ama uçaklarda first-class seyahat etmeyi, lüks içinde yaşamayı biliyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!