Baba, iğneyle idam cezasıyla karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

Baba, iğneyle idam cezasıyla karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 00:00

California’da halıcılık yapan ve 16 yaşındaki oğlu Volkan’ı boğarak öldürüp yol kenarına gömen Erhan Kayık, önceki gün çıkarıldığı mahkemede "birinci dereceden cinayet"le suçlandı. Suçlamaları kabul etmeyen ve zehirli iğneyle idam cezasıyla karşı karşıya olan Erhan Kayık salı günü yeniden yargı önüne çıkarılacak. Erhan Kayık, bu ön duruşmada suçlamayı kabul ederse müebbet hapisle yargılanacak.

ABD’ye uyum sağlama zorluğu yaşadığı öne sürülen oğluna aşırı baskı yaptığı öne sürülen Erhan Kayık’ın (41) oğlunu boğarak öldürdüğü belirtildi. Savcı yardımcısı Harold Jewett, "16 yaşında 50 kg’lik bir gencin boğulmasında herhangi bir kendini savunma unsuru görmüyorum" dedi. California’da birinci dereceden cinayetin cezası, zehirli iğneyle idam edilmek.

KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ

Kayık ailesinin yaşadığı California eyaletinin Menendez kentine giden Hürriyet, Türkiye’den halı getirip ABD’de pazarlayan Erhan Kayık’ın, 2 yıl önce Arizona’da futbol maçı oynarken kalp krizi geçirdiğini ve 45 gün yoğun bakımda yattığını öğrendi. Erhan Kayık’ın bu sağlık sorununun ardından Ürgüp’te dedesi Bekir Kayık’ın yanında yaşayan oğlunu yanına almaya karar verdiği bildirildi. Volkan Kayık’ın Amerikalı üvey annesi ve arkadaşları ile de uyum güçlüğü yaşadığı, bu yüzden defalarca evden kaçtığı da iddialar arasında.

Yaklaşık 20 kadar Türk ailenin yaşadığı Martinez’de Erhan Kayık’ın 20 yıllık arkadaşı Tuncer Kaya, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Volkan ile benim çocuklarım aynı okula gidiyordu. Birçok kez ailece bir arada bulunduk. Volkan’a şiddet uyguluyordu. Çocuğa
/images/100/0x0/55ea4cccf018fbb8f876dcc1
Türk disiplini vermek için adeta vurup kırıyordu. Volkan defalarca bize babasının kendisini dövdüğünü, evde şiddete maruz kaldığını, sürekli hakaret gördüğünü, artık Türkiye’ye dönmek istediğini söylüyordu."

DEFALARCA KAÇTI

Volkan’ın daha önce defalarca evden kaçtığının doğru olduğunu söyleyen Tuncer Kaya, "Uyku tulumunu alıp, evlerinin bulunduğu site içindeki havuzun başında uyuyormuş. Birkaç defada balık tuttuğu göle gitmiş ve orada uyumuş" dedi.

İDDİALARI REDDETTİ

Yetkilileri Volkan’ın gömülü olduğu yere götüren Erhan Kayık, yargıç önünde ise iddiaları kabul etmedi. Kayık’ın mahkemede gayet sakin olduğu, Japon asıllı Amerikalı eşi June Nakanishi ve mahkemenin atadığı Türk tercümanın da hazır bulunduğu belirtildi. Savcı, otopsiye göre Volkan’ın elle boğazının sıkılmak suretiyle öldürüldüğünün belirlendiğini bildirdi. İngilizce sorunu yüzünden yargıçla anlaşmada problem yaşayan Erhan Kayık, salı günü yeniden yargıç önüne çıkarılacak. Erhan Kayık, suçlamayı kabul ederse, istenen ceza müebbet hapse dönüşecek.

HAYVANLAR EŞELEMİŞ

Baba Erhan Kayık’ın, Serdar Takan adlı eski ortağına "Bir gün Volkan’ın ölüsünü bu dağdan çıkaracaksınız" dediği de iddia edildi. Siera Dağları’ndan geçen 89 numaralı eyalet yolu yakınlarında Erhan Kayık’ın gösterdiği yerde Volkan’ın cesedini bulan polis dedektifi Jim Biggs, çocuğun vücudunun yarısının dışarda olduğunu, muhtemelen vahşi hayvanlar tarafından eşilerek çıkarıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!