Azerbaycan'da üniversitede katliam: 13 ölü

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanda üniversitede katliam: 13 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 09:10

Azerbaycan'da iki saldırganın bir üniversitede rastgele ateş açması sonucu en az 13 kişi öldü. 15 kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor. Ölenler arasında öğretim görevlileri olduğu ve rehineler bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE SALDIRIDAN Ä°LK FOTOÄžRAFLAR

Azerbaycan televizyonu Azerbaycan Petrol Akademisi'ne iki kiÅŸinin saldırı düzenlediÄŸini açıkladı. Saldırganların üniversite kampüsünde rastgele ateÅŸ ettiÄŸi belirtildi.     Â

Saldırının gerçekleştirildiği üniversite polis tarafından kordon altına alındı. Saldırganlardan birisinin intihar ettiği belirtiliyor. Diğer saldırgan ise hala binada. Azerbaycan polisi saldırganların kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı.  Resmi bir açıklama olmamasına rağmen saldırganların üzerinde Gürcistan kimliği çıktığı belirtiliyor.

Azerbaycan televizyonları olayda 15 kişinin yaralandığını ve rehineler bulunduğunu da belirtiyor.  

İÇİŞLERİ BAKANI OLAY YERİNDE

saldırganlar Petrol Akademisi'nin ilk katında rastgele ateş açarak altıncı kata kadar çıktı. Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov'un da olay  yerine gittiği kaydedildi. Olay yerine 20 ambulans sevk edildi. 

ANSPRESS ajansının haberine göre ise İçişleri Bakan Yardımcısı Vilayet  Eyvazov, gazetecilere, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve güvenlik  güçlerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

ÖLENLER ARASINDA TÜRK ÖĞRENCİ YOK

Azerbaycan Petrol Akademisi'nde okuyan Türk öğrenci Bekir Beleş, CNNTÜRK televizyonuna yaptığı açıklamada 3 sınıf arkadaşının gözleri önünde öldüğünü söyledi. Beleş ölenler arasında Türk öğrenci olmadığını belirtti. Bekir Beleş olay sonrası Azerbaycan'da sağlık kontrolü için hastanede olduğunu söyledi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!