Ayrı yaşadığı eşini öldüren Türk’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Ayrı yaşadığı eşini öldüren Türk’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 10:11

Geçen yıl İskoçya'da, ayrı yaşadığı iki çocuğunun annesi eşini 12 yerinden bıçaklayarak öldüren Erhan Havaleoğlu (36) ile ilgili dava sonuçlandı.

Haberin Devamı

Ayrı yaşadığı eşini öldüren Türk’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Paisley High Court’ta görülen davada mahkeme, sanığa ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası verdi. Sosyologların sürekli takip edeceği Havaleoğlu’nun cezası, eylül ayında başlayacak.

Erhan Havaleoğlu, 28 Ekim 2015 ayrı yaşadığı Litvanya kökenli eşi Leighanne Cameron’un (29) evine çocuklarına bakmak için gitti. Ancak 4 yaşındaki Erin ile 18 aylık Jamie, üst katta uyuyordu. Bu sırada çiftin arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine eşini 12 yerinden bıçaklayan Havaleoğlu, çocukları da uyurken bırakarak olay yerinden kaçtı. Kadının cansız bedenini bir süredir ilişkide olduğu Phillip Kilkenny (42) tarafından bulundu.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ayrı yaşadığı eşini öldüren Türk’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Polisin düşüncesine göre Havaleoğlu, Edinburgh’a doğru giderken cinayeti işlediği andaki kıyafetlerini değiştirdi ve iz bırakmamak için suç aletini de imha etti. Ancak polisin sürdürdüğü soruşturma süresince öldürdüğü kadının kan izleri adamın ayakkabılarında ve evinin kapısında bulundu.
Kan lekesinin eski bir olaydan kaldığını belirten Havaleoğlu, cinayeti işlemediğini, ancak bunun Cameron’un sevgilisi Kilkenny tarafından işlenmiş olabileceğini öne sürdü.

EN AĞIR SUÇ

Yargıç Johanna Johnston (QC), kararını açıklarken şunları söyledi: “Yasalarımızdaki en ağır suç olan ‘insan öldürme’ eyleminden, zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması uygun görülmüştür. Cinayetin yapısı gereği gösterilen zalim ve acımasız tutum da, özellikle üst katta uyuyan çocukların psikolojilerini çok derin etkileyebilirdi. Kilkenny’nin cansız bedeni evde çocuklar daha uyanmadan bulması, belki de çocukları bir ömür boyu sürecek korkunç bir travmadan kurtardı. Birçok aileyi ve dostları acı içerisinde bırakan bu eylem, ancak müebbet hapis cezasıyla cezalandırılabilir.”

Haberin Devamı

YÜZÜ BEMBEYAZ KESİLDİ

Yedi saat süren duruşmada kararın açıklanmasının ardından yüzü bembeyaz kesilen ve “Ben yapmadım! Onlar benim çocuklarım, ben yapmadım!” diye bağıran Havaleoğlu’na sessiz kalması söylendi.
Verdiği son ifadesinde Leighanne ile bir tartışmasının olduğunu kabullenirken, tartışmanın ardından Kilkenny tarafından ayrıştırıldığını belirten Havaleoğlu, “Ben evden Kilkenny ve Leighanne’ı bırakarak çıktım, evden çıkarken eski eşim hayattaydı” ifadelerini kullanarak suçu Kilkenny’e attı.
Ancak, Havaleoğlu’nun daha önceden de, 3 kadına saldırı ve şiddet uyguladığı, son 8 yılda 5 kez hakim önüne çıkıp, beraat ettiğinin hatırlatılması üzerine, iddiaları dikkati çekmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!