‘Ayla’nın yerine ‘Babamın Kanatları’

Güncelleme Tarihi:

‘Ayla’nın yerine ‘Babamın Kanatları’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 15:41

Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı, festivalin açılış filmi olarak ‘Babamın Kanatları’ filmininin gösterildiğini söyledi. ‘Ayla’ konusunda kimsenin kamuoyunu yanıltmamasını isteyen Sıtkı, “Film bize açılış filmi olarak verilmişti, kapanış filmi olarak değil” dedi.

Haberin Devamı

FRANKFURT’ta 26 Kasım’da başlayan ve dün akşam sona eren Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde, Türkiye’nin Oscar’a ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde aday adayı olan ‘Ayla’ filminin açılışta gösterileceği açıklanmış, ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle bu gerçekleşmemişti.
Kültürler Arası Transfer Derneği ve Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı, törenin ardından yaptığı açıklamada, festival kapsamında panel ve konserlerin yanı sıra yaklaşık 60 filmin izleyiciyle buluştuğunu söyledi.
Alman bir jürinin Türk filmlerini değerlendirdiğine dikkati çeken Sıtkı, bunun diğer festivallere kıyasla bir farklılık oluşturduğunu dile getirdi.

Ayla filminin gösterimiyle ilgili sorunlara da değinen Sıtkı, şunları söyledi: “Ayla filmi konusunda kimse kamuoyunu yanıltmasın. Film bize açılış filmi olarak verilmişti, kapanış filmi olarak değil. Filmin gösterilmesine müsaade edildiği gün değiştirmeye kalktılar. Bu bizim için oldukça şık olmayan bir davranıştı ve bunu esefle karşıladım. İnsanlar buna rağmen festivale sahip çıktılar ve salonu boşaltmadılar. O filmin yerine ‘Babamın Kanatları’ filmini gösterdik.”


BAKMADAN GEÇME!