Avusturya’nın yabancı sevmeyen bakanı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’nın yabancı sevmeyen bakanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 09:48

Avusturya’da işsiz yabancıları ‘misafir işsizler’ olarak niteleyen, koalisyon ortağı aşırı sağcı parti FPÖ’nün sivri dilli genel sekreteri Herbert Kickl, İçişleri Bakanı oldu. Kickl, FPÖ’nün kışkırtıcı seçim kampanyalarının da mimarıydı.

Haberin Devamı

AVUSTURYA’da hükümete ortak olan aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nin (FPÖ) İçişleri, Savunma, Dışişleri gibi en önemli bakanlıkları alması yoğun tartışma konusu. Seçim kampanyalarında yabancılara ve Müslümanlara karşı kışkırtıcı afiş ve konuşmalarıyla tanınan Herbert Kickl’in İçişleri Bakanı olması ise ülkede göçmenlere karşı havanın değişeceği endişesi yarattı. Kickl, FPÖ’nün seçim kampanyalarındaki “İslam yerine vatan”, “Viyanalı kanımız için daha fazla cesaret”, “Bu kadar yabancı kimse için iyi değil” gibi afişlerin mimarıydı. 

Kickl için FPÖ lideri Strache’nin ‘suflörü’, ‘beyni’ deniyor.
İşçi çocuğu olan Kickl, gençliğinde askeri elbiseler giyen, okul arkadaşları arasında sol görüşlü olarak bilinen biri. Viyana Üniversitesi’nde felsefe okuyan Kickl, aşırı sağcı FPÖ eski lideri Jörg Haider’le aşırı sağa yakınlığını keşfetti. FPÖ’ye üye olan Kickl, bir süre Haider’in konuşma metinlerini yazdı.

Haberin Devamı

Avusturya’nın yabancı sevmeyen bakanı

YARDIM KESİLSİN İSTİYOR
Hedefini yabancılara sosyal yardımların kesilmesi, işi ve Avusturya pasaportu olmayanların sınır dışı edilmesi olarak açıklayan Kickl, işsiz yabancılar için ‘misafir işsizler’ kavramını kullanıyor.

KUZENDEN KİNAYELİ MEKTUP
Yeni İçişleri Bakanı kendi aile çevresinde de tartışmalı biri. Kuzeni Daniela Kickl, sosyal medya hesabından Herbert Kickl ve partisini iğneleyici bir dille eleştirdi. Yazısına, “Sevgili kuzen” Herbert diye başlayan, Daniela Kickl, şöyle dedi:
“Sizin her türlü kötülükten yabancıları sorumlu tuttuğunuz biliniyor. Ama tam anlamadığım bir şey var. Siz FPÖ’yü hep ‘küçük adamın’ partisi olarak pazarladınız. Ama hükümet programınızda buna yönelik bir şey bulamadım. İşsizlik parasının kısıtlanmasının küçük adama nasıl bir faydası olacak? Küçük adamın çocukları sizin getireceğiniz üniversite harcından nasıl bir yarar sağlayacak? Yeni kira sözleşmesinin küçük adama nasıl bir faydası olacak? Bu soruları uzatabilirim. Ama değişen bir şey yok. Siz bizimle alay ediyorsunuz. Ama önemli olan daha fazla polis alınacak. Kuzular daha sıkı gözlemlenecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!