Avustralya 'koala yakalayıcısı' arıyor

Güncelleme Tarihi:

Avustralya koala yakalayıcısı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 15:57

Avustralya, kendi ülkelerinde çalışmak istemeyen İngilizlere yeni iş imkânları sağlıyor. Ancak sunulan işler pek alışık olduğumuz türden değil.

Haberin Devamı

Avustralya’nın Güney Avustralya eyaleti hükümeti, artan çalışma saatleri ve emeklilik yaşı ile yüksek vergiler nedeniyle sıkıntı çeken İngilizler için ilginç bir çıkış yolu buldu. Bu kapsamda 18-30 yaş arasındaki İngilizlere kendi ülkelerindeki çalışma şartlarına kıyasla tercih edilebilecek çeşitli iş imkanları sunuldu.  

 

Avustralya’nın İngilizlere önerdiği işlerin başında “koala yakalayıcılığı, bira tadıcılığı ve köpekbalığı etiketleyiciliği" geliyor. Bu tekliflerin yanı sıra Port Lincoln kentinde "köpekbalıkları için profil hazırlayıcılığı" ve "kanguru dışkısı hasatçılığı" gibi işler mevcut.

 

Haberin Devamı

Hükümet, ilgilenen İngilizlerin çalışma tatili vizesiyle Güney Avustralya’ya uçarak iş başvuruları yapmalarının yeterli olduğunu belirtti. Eyaletin Londra’daki temsilcilerinden Bill Muirhead, “Mevcut çalışma şartlarının gençler için çok zor olduğunu, çalışma tatiline gelecek herkesin çok daha renkli ve heyecan verici iş imkânları bulabileceğini” belirtti.

 

İNGİLİZLER İŞLERİNDEN NEFRET EDİYOR

Muirhead, çalışanlardan özel yetenek veya tecrübe sahibi olmasının beklenmediğini, işe başlayanların çok güzel vakit geçirebileceklerini söyledi. Yapılan bir araştırmaya göre, İngilizlerin yüzde 60’ı işlerini sevmiyor ve neredeyse dörtte üçü çalışma saatleri esnasında ofislerini terk etmiyor.

 

Güney Avustralya Hükümeti’nin iki bin İngiliz üzerinde yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 71’i çalışma saatlerinde ofislerine hapsoluyor. Sonuçlar ayrıca, İngiltere’de çalışanlara en kötü sosyal yaşam ve maaş sunan kentlerin Wrexham ve Country; en sıkıcı iş imkânı sunan kentlerin de Portsmouth, Chelmsford, Southampton, Cardiff ve Oxford’ olduğunu ortaya koydu.

 

İngilizler için en sıkıcı iş sektörleri elektronik, yönetim, perakende ve çağrı merkezi operatörlüğü. Psikolog Kim Stephenson, “Sağlığımız için gerekli olan vaktin çoğunu işyerinde harcıyoruz, yaşadığımız stres ise iş sağlığımızı, ilişkilerimizi etkilediği gibi boş zamanlarımızı iyi değerlendirmemizin de önüne geçiyor” dedi.

Haberin Devamı

 

Stephenson, insanların mutlu olmak için materyalist bir düşünce takip ettiklerini, ancak bir iş ve ev sahibi olduktan sonra mutluluk veren şeyin sadece yaşanan tecrübeler olduğunu belirtti.

 

Muirhead ise elde edilen sonuçların ardından sundukları akla gelmeyecek iş imkânları için çok sayıda başvuru yapılacağından emin olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!