Avrupa’nın kalbi Moldova’da atacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın kalbi Moldova’da atacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2023 07:00

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ikinci toplantısı, Moldova’nın başkenti Kişinev yakınlarındaki Mimi Kalesi’nde başlıyor.

Haberin Devamı

Avrupa kıtasında siyasi diyalog ve işbirliğini teşvik etmek ve istikrarı güçlendirme hedefiyle geçen yıl hayata geçirilen Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ikinci toplantısı, Moldova’nın başkenti Kişinev yakınlarındaki Mimi Kalesi’nde yapılıyor.

ERDOĞAN GİTMİYOR

Sadece liderlerin katılabildiği toplantı için toplamda 47 davet gönderildi. Toplantıya davet edilenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı ancak önce ilke olarak yeşil ışık yakılan katılım, önceki gün iptal edildi. Rusya ve Belarus, ilkinde olduğu gibi, bu toplantıya da davet edilmedi.
Moldova’da yapılıyor olması, Ukrayna’daki savaş bağlamında jeopolitik açıdan sembolik önem taşıyan toplantının üç ana gündem maddesi güvenlik, enerji ve ulaştırma olacak. Zirvede Azerbaycan, Ermenistan, Fransa ve Almanya liderlerini bir araya getirecek bir toplantı da planlanıyor. Türkiye, kurumsal çerçevesi esnek tutulan AST’nin Avrupa Birliği üyeliğine alternatif ya da tamamlayıcı olmasına kesinlikle karşı çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!