Avrupalı Türkler için seçim kanunu değişmeli

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler için seçim kanunu değişmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 10:45

Londra’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İngiltere ve İskoçya Birliği’nin düzenlediği ‘Dayanışma Gecesi’ne katıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE kökenlilerin yoğun yaşadığı Londra’nın kuzeyindeki Wood Green bölgesindeki Decorium konferans salonundaki toplantıya, yaklaşık 800 kişi katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz, Aykut Erdoğdu, CHP milletvekilleri İlhan Kesici, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak ve Parti Meclisi Üyesi Gülseren Onanç da eşlik etti. 

Avrupalı Türkler için seçim kanunu değişmeli

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, CHP İngiltere Birliği’nin Birleşik Krallık’ta yayılmaya devam edeceğini söyledi ve Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Avrupalı Türkler için seçim kanunu değişmeli

Haberin Devamı

SEÇİM KANUNU DEĞİŞMELİ
Türkiye’deki yolsuzluk iddiaları, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararına da değinen Kılıçdaroğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarının TBMM’de gündeme getirebilmeleri için seçilme hakkı tanınması gerektiğini belirtti. Bu amaçla Siyasi Partiler Kanunu’nun değiştirilmesi ve yurt dışı seçim çevresi uygulamasına geçilmesine ihtiyaç duyulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
“Yurt dışından oylama yapılmalı, yurt dışından milletvekilleri seçilmeli ve TBMM’ye buralardan seçilen vatandaşlarımız gelmeliler, orada kendilerini temsil etmeliler. Diyeceksiniz ki ‘Yeni mi aklınıza geldi?’ Hayır, daha önce de yaptık, kabul etmediler. Hem demokrasiden söz edeceğiz hem yurt dışındaki vatandaşlarımızın kendi sorunlarını anlatmasını engelleyeceğiz. Böyle demokrasi olmaz. Demokrasi ise kuralları bütün unsurlarıyla kurmalıyız. O nedenle yurt dışı seçim çevresi ile ilgili kanun teklifimiz geçen sene de verildi, bu sene de vereceğiz.”

Avrupalı Türkler için seçim kanunu değişmeli

MAN ADASI PAUNDU HEDİYE EDİLDİ
Gecede Kılıçdaroğlu’na Man Adası’nın 5 Paund’u hediye edildi. Hediyeyi alan Kılıçdaroğlu, “Bununla şirket kurulabiliyor her bir paunda 15 milyon dolar veriyorlar. Ne kadar güzel” dedi.

BAKMADAN GEÇME!