Avrupa'da ölü sayısı 124'e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada ölü sayısı 124e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 09:55

Avrupa’da İngiltere’den Balkanlar’a tüm kıtada etkili olan ağır kış koşulları nedeniyle son birkaç günde ölenlerin sayısı 124'e yükseldi. Ağır hava şartlarının kıta genelinde bugünden itibaren hafiflemeye başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Erken bastıran kış, Orta Avrupa'yı esir alırken, özellikle eski Doğu Bloku ülkelerinde donarak ölenlerin sayısı artıyor. Rusya, Macaristan ve Polonya'da aşırı soğuklar nedeniyle çoğu evsiz 100'e yakın insan öldü. 


Geçen yıl da 225 kişinin soğuklardan hayatını kaybettiği Polonya'da 26 kişi donarak öldü. Sıcaklığın yer yer eksi 16'ya dek düştüğü ülkede yoğun kar yağışı etkili oldu. Rusya'da da 56 kişi aşırı soğuk nedeniyle öldü. Macaristan’da 16 kişi öldü.

Güney Fransa'yı bir haftadır etkisi altına alan fırtına ve sellerde şimdiye kadar 32 kişi ölürken, yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce araç yollarda mahsur kaldı. Sürücülerin arabalarını yolda bırakarak evlerine gitti veya çevredeki otellerde kaldı. Ülkede 30 bin eve de elektrik verilemedi. Son yılların en karlı ve soğuk kışını yaşayan İspanya'nın bazı bölgelerinde okullar tatil edilirken, İsviçre ve İtalya'da da 1’er kişi soğuktan donarak öldü. Yine İsviçre'de bir tren aşırı buzlanma nedeniyle raydan çıktı.

 

Almanya'da da ülkenin en büyük havaalanı olan Frankfurt Havaalanı'nda 18 uçuş iptal edildi.

 

EUROSTAR SEFERLERİ BAŞLADI

Hava ve karayolunun alternatifi olan demiryolları da felç. İngiltere’yi Fransa ve Belçika’ya bağlayan, ancak geçen cuma Manş Denizi altındaki tünelde arızalanarak 2 bini aşkın yolcunun karanlıkta, yiyeceksiz ve içeceksiz, mahsur bir halde gecelemesine neden olan Eurostar trenleri “sınırlı” da olsa dün yeniden hizmete sokuldu. Ancak trenler sadece, üç gün boyunca seyahatleri ertelenen yolcuları taşıdı. Toplam 40 bin kişi gecikmelerden etkilenirken, Londra’daki istasyonda 4 günden bu yana tren bekleyenler perişan oldu.

 

SICAKLIKLARIN ARTMASI BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Kıta genelinde sıcaklıklarda bugün itibarıyla yükseliş gözlenirken, Polonya ve Almanya’da hafif kar yağışı bekleniyor.

 

Güney ülkelerinde sıcaklıklar bugün 14 ile 18 arasında değişirken, Orta Avrupa’da sıcaklıklar ortalama 2 ile 10 derece arasında olacak.

 

Haberin Devamı

Avrupa genelinde hafta sonuna kadar sıcaklıkların nispeten artması beklenirken, kentlerde şiddetli kar yağışı öngörülmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!