Avrupa’da 3 şehirde 19 Mayıs kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da 3 şehirde 19 Mayıs kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 14:34

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İngiltere’nin başkenti Londra’da, Fransa’nın başkenti Paris’te ve Almanya’nın Nürnberg kentinde de kutlandı.

Haberin Devamı

19 MAYIS dolayısıyla Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu konutunda resepsiyonla verildi. Resepsiyona Türk toplumundan gençler, ağırlıklı olarak üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler katıldı. Büyük boyutta Türk bayrağının asıldığı salonun kapısında gençleri karşılayan Başkonsolos Çınar Ergin, onlarla sohbet etti.

Katılımcılar arasında Büyükelçilik Müsteşarı Özkan Duman, kısaca LSE olarak da bilinen London School of Economics de misafir öğretim görevlisi olan eşi Özgün Duman, İngiltere’de müzik eğitimi alan gençlere destek veren ‘Talent Unlimited’ Vakfı Başkanı Canan Maxton ve Türkiye’den klarnet sanatçısı Özlem Çelik de yer aldı.

Avrupa’da 3 şehirde 19 Mayıs kutlaması
Başkonsolos Çınar Ergin

Haberin Devamı

ATATÜRK TÜRK GENCİNİ TARİF ETTİ
Katılımcılara hitap eden Başkonsolos Ergin, şöyle dedi: “Bugün, ülkemizin tarihinde çok önemli bir yıldönümü. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 98 yıl önce Milli Mücadelemizin ateşini bugün Samsun’da yaktı. Milletimiz, yıllarca süren savaşlardan yorulmuş da olsa, kaderini eline aldı, Cumhuriyetimizi kurduk. Bugün, hayatın her kesiminde gelişmelere önce ayak uydurabilmek, sonra onlara yön verebilmek temel bir gereksinim olarak kendini göstermektedir. Dolayısıyla dinamik, çok boyutlu ve ilerici düşünebilen nesilleri varlığı, Cumhuriyetimiz için temel ihtiyaçtır. Atatürk, ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister’ diyerek bunu en güzel biçimde dile getirmiştir. Kanaatimce bu söz, bizzat Türk gencinin tarifidir.”
Başkonsolos Ergin’in konuşmasının ardından Londra Kraliyet Müzik Akademisi Yüksek Lisans Klasik Gitar Bölümü mezunu Emre Gökalp, gitar resitali sundu.

Avrupa’da 3 şehirde 19 Mayıs kutlaması
Nürnberg’te 19 Mayıs pastası kesildi

BAŞKONSOLOSLUKTA BİR ARAYA GELDİLER

Haberin Devamı

Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu da, görev bölgesindeki Türk sivil toplum kuruluşlarının gençlik temsilcileri, spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcularla birlikte, başkonsolosluk rezidansında kutlama programı düzenledi. Resepsiyonun ev sahipliğini Konsolos Gürol Baş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamada, 19 Mayıs pastası hep birlikte kesildi. Konsolos Baş, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün önemli kişiliğini vurguladı

ÇOĞUNLUĞUNU ÖĞRENCİLER OLUŞTURDU
Paris Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, Eğitim Müşaviri Ziya Yediyıldız, Yunus Emre Enstitüsü Paris Müdürü Ahmed Bakçan, öğrenci dernekleri temsilcileri, Türkiye’den üniversite okumaya gelen gençler, Fransa’da yaşayan öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!