Austin: İsrail sivilleri Hamas’ı kollarına atıyor

Güncelleme Tarihi:

Austin: İsrail sivilleri Hamas’ı kollarına atıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 07:00

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Gazze’deki operasyonu konusunda bugüne kadarki en güçlü açıklamalarından birini yaparak “İsrail’in savaşta sivilleri radikalleştirerek düşmanı Hamas’ın kollarına attığını” söyledi.

Haberin Devamı

California’da düzenlenen ulusal savunma forumunda konuşan Austin, Gazze’deki savaşta sivillerin “ağırlık merkezi” olduğunu ifade ederek, bunu hem ahlaki sorumluluk, hem de “stratejik bir zorunluluk” olarak gördüğünü kaydetti. İsrailli yetkilileri sivil kayıplarını önleme ve “sorumsuz söylemlerde bulunmama” konusunda şahsen uyardığını da belirtti.

STRATEJİK YENİLGİ

“Sivilleri düşmanın kollarına atarsanız, taktiksel zaferin yerine stratejik yenilgiyi koyarsınız” diyen Austin, Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a karşı verilen mücadeleyi örnek gösterdi. Austin, “Hamas gibi IŞİD de kentsel alanlara derinlemesine yerleşmiş durumdaydı. IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyon, zorlu çatışmalar sırasında bile sivilleri korumak ve insani koridorlar oluşturmak için çok çalıştı. Buradan alınacak ders şu: Şehir savaşını ancak sivilleri koruyarak kazanabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!