Atina’dan üstü kapalı ‘evet‘

Güncelleme Tarihi:

Atina’dan üstü kapalı ‘evet‘
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 01:38

KIBRIS’ın kaderini çizecek referamduma 9 gün kala, ABD ve AB’nin ağır baskısı altında olan Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Rum halkına üstü kapalı ‘evet’ işareti verdi. Cumhurbaşkanı Kostas Stefanopulos başkanlığında dün 4 saat süren liderler zirvesinden ortak bir karar çıkmadı. Zirvenin ardından kısa bir açıklama yapan Karamanlis, şunları söyledi:

‘Kıbrıs’ta yapılacak referandumda Kıbrıs halkının vereceği karara biz saygı göstereceğiz. Annan Planı’nın olumlu yanları olumsuz yanlarından daha fazla görünüyor. Plana iki taraf da ‘evet’ derse kurulacak devleti bütün gücümüzle destekleyeceğiz. Referandumdan ‘hayır’ çıkarsa da saygıyla karşılayacağız. Referamdumdan ‘hayır’ çıkması halinde bunun Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkilemesini istemiyoruz.’

O evet, partisi ‘havet‘ dedi

KIBRIS
Rum Kesimi Lideri Tasos Papadopulos’un partisi DIKO ve ardından iktidar partisi AKEL’den sonra muhalefetteki DİSİ de tavrını belirlemek üzere dün kurultayını topladı. DİSİ kurultayında Annan Planı’na kesin bir evet ya da hayır kararı açıklanmadı. Parti yönetiminden bir grup ‘evet’i, bir grup ‘hayır’ı, bazıları ise ‘vicdana göre’ oy kullanılmasını destekledi. Eski Rum Yönetimi Lideri ve partinin onursal başkanı Glafkos Klerides de kurultayda hazır bulundu. Klerides daha önce yaptığı açıklamada referandumda ‘evet’ diyeceğini ilan etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!