Ateşkes görüşmelerinde yeni tur Doha’da

Güncelleme Tarihi:

Ateşkes görüşmelerinde yeni tur Doha’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 07:00

Gazze’de ateşkes ve rehine takası anlaşması sağlanması için yürütülen müzakerelerde yeni tur Katar’ın başkenti Doha’ya taşındı.

Haberin Devamı

İsrail dış istihbarat servisi Mossad Direktörü David Barnea’nın da katıldığı görüşmelerde Hamas’ın teklifinin masaya geldiği belirtildi.

KATAR: ‘İYİMSERİZ’

Barnea dün Doha’dan ayrılarak İsrail’e dönerken, İsrail savaş kabinesinin anlaşma gündemiyle bir araya geleceği bildirildi. Görüşmelerin tıkanmasının ana sebebi Hamas’ın kalıcı ateşkes talebine karşılık İsrail’in bunu kabul etmemesi. Pazartesi günü bir Hamas yetkilisi, söz konusu taleplerinin bir miktar hafifletilerek İsrail askerlerinin “esir takası öncesinde Gazze’den kısmi çekilmesini” kabul edeceklerini söylemişti. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari dün bir basın toplantısı düzenleyerek görüşmelerdeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Müzakerelerde henüz ciddi bir değişiklik olmadığını kaydeden Katarlı yetkili, “iyimser” olduklarını belirtti ve İsrail’in Refah’a olası saldırısının görüşmeleri olumsuz yönde etkileyeceğini aktardı. 7 Ekim’den bu yana süren çatışmalarda yalnızca kasım ayı sonunda bir haftalık ateşkes sağlanabilmiş, ardından Paris, Kahire ve Doha’da gerçekleştirilen çok sayıda görüşmeden sonuç alınamamıştı.

Haberin Devamı

‘İSRAİL SABOTE EDİYOR’

Bu arada, Hamas Siyasi Büro lideri İsmail Haniye dün yaptığı açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne saldırarak ateşkes görüşmelerini sabote ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!