Ateşkes görüşmeleri yine mi tıkandı

Güncelleme Tarihi:

Ateşkes görüşmeleri yine mi tıkandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 07:00

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanmasına yönelik müzakerelerde bir türlü somut ilerleme kaydedilemiyor.

Haberin Devamı

Son olarak kasım ayında bir haftalık insani ateşkes sağlanan bölgede, özellikle geçen ay Fransa’nın başkenti Paris’te başlatılan geniş çaplı görüşmelere rağmen ateşkes konusunda net bir ilerleme kaydedilebilmiş değil. Görüşmeler dün de Mısır’ın başkenti Kahire’ye taşınırken, müzakerelerle ilgili çelişkili açıklamalar geliyor.

İSRAİL NEREDE

Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta başında bir ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varılacağına dair “umutlu” olduğunu söylemişti. Geçen hafta sonu da Mısırlı yetkililer ramazan ayı öncesinde ateşkes ilan edilmesine yönelik müzakerelerde “kayda değer bir ilerleme” olduğunu belirtmişlerdi. Ancak dün Kahire’de devam eden müzakerelere Hamas, Katar ve ABD’den temsilciler katılmasına rağmen İsrail’in heyet göndermemiş olması soru işaretlerine neden oldu. Öte yandan ABD basını ise görüşmelerin yine tıkandığına yönelik haberler geçmeye başladı. İsrail, rehine takası çerçevesinde 6 haftalık ateşkes planını desteklerken, Hamas kalıcı ateşkes ve Gazze’de işgalin tamamen sona erdirilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!