Assange: Türkiye'yle ilgili yeni belgeler yolda

Güncelleme Tarihi:

Assange: Türkiyeyle ilgili yeni belgeler yolda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

Bugün İsveç’e iade mahkemesiyle tekrar gündeme gelen WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, yargıç önüne çıkmadan önceki son akşam yemeğini Londra’daki tanınmış Türk lokantası Efes2’de yedi. Bay Sızıntı, Türkiye ile ilgili yeni belgeler açıklayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

AKŞAM YEMEĞİNİ TÜRK LOKANTASINDA YEDİ / FOTO GALERİ

İSVEÇ'E İADE MAHKEMESİ DEVAM EDİYOR

Kimseye haber vermeden avukatı  Mark Stephens ve iki bayan yardımcısı ile saat 20.00 sıralarında aniden Efes2’ye gelen Bay Sızıntı, lokantada yemek yiyen Hürriyet ekibinin fotoğraf ve röportaj teklifini geri çevirdi.

Bayan hukukçuların yemeğe ellerinde mahkeme dosyalarıyla geldikleri dikkat çekti. Türk kebapları ve tatlılarını büyük bir iştahla yiyen 4 kişilik grup, lokantanın en köşesindeki yeri seçti. Kimse fark etmesin diye duvarın yanında sırtı salona dönük oturan Julian Assange, yemeğin sonuna doğru meraklı bir Türk garsonunun “İsviçre’deki banka hesapları ile ilgili belgeyi yayınlayacak mısınız? Her şey şeffaf olmalı ve su üstüne çıkmalı. Size bu gayretlerinizden dolayı teşekkür ederim” demesi üzerine şunu söyledi: “Yakında yeni gelişmeler olacak. Türkiye ile ilgili yeni belgeler açıklayacağız.”

Haberin Devamı

Garsonla sohbeti cep telefonuyla flaş patlatmadan gizlice çektik.

Grup lokantadan ayrılırken, Efes2’nin Bolulu sahibi Kazım Akkuş, duvardaki ünlülerle çekilmiş resimleri göstererek Assange’la birlikte resim çektirmek istedi.  Resim çektirmek istememesine rağmen Julian Assange, avukatından ayrılıp yoldan geçen siyah taksiye bindiğinde Hürriyet objektifinden kaçamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!