Askeri araçlara öncelikli benzin

Güncelleme Tarihi:

Askeri araçlara öncelikli benzin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'ya verdiği destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Suriye'yi uyarmasının ardından sınır bölgesinde başlayan askeri hareketlilik sürüyor. Şanlıurfa ve Mardin'de Suriye sınırındaki askeri önlemler artırıldı.

Birlikler sınıra

Bölgedeki askeri birliklerin büyük bölümü sınıra yakın kesimlerde konuşlandırıldı.

İzinler kalktı

Bölgedeki bütün birliklerde izinler kaldırıldı.

Askeri araçlara öncelik

TÜPRAŞ Batman Rafinerisi'ne Genel Müdürlükten gelen bir talimatla, bölgedeki askeri birliklerin ihtiyacını gecikmeden karşılamak amacıyla benzin ve matorinin öncelikle askeri araçlara verilmesi istendi.

Uçaklar keşifte

Bomba yüklü uçaklar Suriye sınırına yakın kesimlerde keşif uçuşları yapıyor. Uçuşlar çoğunlukla gece gerçekleştiriliyor. Yetkililer açıklama yapmaktan kaçınırken, sınıra en yakın havaalanı olan Batman Askeri Havaalanı'ndan özellikle son 3 gündür uçuşların arttığı dikkat çekti. Ayrıca havaalanına sivil personel dışında hiç kimsenin alınmadığı belirtildi.

Askeri yığınak

Son bir haftadır Batman Havaalanı’na nakliye uçaklarıyla askeri malzeme yığınağı yapıldığı da alınan bilgiler arasında.

Yeni mevziler kazılıyor

Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçeleri arasındaki sınır şeridinde yeni mevziler oluşturuldu.

Sınır devriyeleri arttı

Sınır boyundaki devriye sayıları artırıldı. Güneydoğu'da bazı zırhlı birliklerin de kışlalarından çıkarak arazilere konuşlandığı görüldü.

Topçular konuşlandırıldı

Sınıra 50 kilometre mesafedeki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi yakınlarında, arazinin çeşitli noktalarına topçu birlikleri konuşlandırıldı. Birlikler gece kışlalarına dönüyor.

Firkateynler Akdeniz’de

Muğla'daki Aksaz Deniz Üssü'nde bulunan savaş gemilerinden bazıları Akdeniz'e açılarak görevlerine burada devam etmeye başladı.

SINIR KAPISI AÇIK

Nusaybin Sınır Kapısı'nda ise giriş çıkışların normal bir şekilde devam ettiği bildirildi. Nusaybin sınır kapısında yapılan sınır ticaretininde Suriye ile yaşanan gerginlikten şimdilik etkilenmediği dikkati çekti.Suriye'nin ise Türkiye sınırına yakın bulunan Kamışlı, Haseki, Derbesiye yerleşim birimlerine bağlı olan sınıra sıfır noktadaki köyleri boşalttığı öğrenildi. Şam’ın bu köylerde yaşayan vatandaşlarını daha iç kesimlerdeki köylere naklettiği iddia edildi.Öte yandan Suriye'nin sınıra yakın kesimlerinde yaşayan Türk asıllı vatandaşların da olası bir savaş durumunda Türkiye'ye kaçmaya çalışacakları öne sürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!