'Arsenal formalı teröristin kim olduğu ortaya çıktı...

Güncelleme Tarihi:

Arsenal formalı teröristin kim olduğu ortaya çıktı...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 11:28

İngiltere'nin başkenti Londra'da cumartesi günü 7 kişinin ölümü, 48 kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyla ilgili yeni gözaltılar ve ev baskınları yapan polis saldırıyı düzenleyen 3 kişinin kimliklerini bildiklerini açıkladı. Diğer taraftan saldırıyı üzerinde Arsenal formasıyla gerçekleştiren teröristin komşularınca 'Abz' takma adıyla tanınan bir kişi olduğu öne sürüldü. Arsenal formalı saldırganın komşuları ise adam hakkında "İnanamadım. Onunla normal bir ilişkim vardı ama her zaman gülümserdi ve merhaba derdi" dedi.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre, Londra Emniyet Müdürlüğü, cumartesi günü London Bridge ve köprünün güneyindeki Borough Market'te 7 kişinin öldüğü, 48 kişinin de yaralandığı saldırıyı düzenleyen üç kişinin kimliklerinin bilindiğini açıkladı. Saldırganların kimliklerinin 'operasyonel açıdan mümkün en kısa sürede' açıklanacağı belirtildi.

Cumartesi günü yerel saatle 21:58'de beyaz bir kamyonet London Bridge'de yayaların üzerine sürülmüş, daha sonra araçtan inip Borough Market'te bazı kişileri bıçaklayan saldırganlar polis tarafından öldürülmüştü. Aracın saldırganlardan birince kiralandığı tespit edilmiş, saldırıyı DEAŞ örgütü üstlenmişti.

LONDRA'NIN DOĞUSUNDA İKİ EVE DAHA BASKIN

Saldırı ile ilgili soruşturmayı sürdüren polis, saldırganların yardım alıp almadıklarını tespit etmeye çalışıyor. Polis Londra'nın doğusundaki Barking ve Newham semtlerinde iki adrese şafak vakti baskın düzenledi. Yeni baskınlarda da gözaltılar olduğu da açıklandı. Haftasonu İngiliz yetkililer saldırıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 12 kişiyi gözaltına almış, 55 yaşındaki bir kişi ise daha sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

ARSENAL FORMALI TERÖRİST HAKKINDA: HER ZAMAN GÜLÜMSERDİ VE MERHABA DERDİ

Öldürülen saldırganlardan birinin komşusu Mirror gazetesine konuştu. Komşu, öldürülen saldırganı üzerindeki Arsenal futbol takımı formasından tanıdıklarını ve çevrede 'Abz' olarak tanındığını söyledi.

Komşu "İnanamadım. Haberleri okudum ve parçaları birleştirmeye başladım. Saldırganlardan birinin benim komşuma çok benzediğini fark ettim. Twitter'a baktığımda da vurulan teröristlerden birinin komşuma çok benzediğini gördüm. Üzerindeki Arsenal forması da onu akşam 17.00'de gördüğümle aynıydı. Onunla normal bir ilişkim vardı ama her zaman gülümserdi ve merhaba derdi" dedi.

'KAMYON HAKKINDA SORULAR SORDU'

Barking semtinde yaşayan bir başka komşusu da Abz'in Pakistan asıllı olduğunu ve yakın zaman önce kendisinden nereden kamyonet kiralanabileceğini sorduğunu söyledi. Komşu "Evimi taşıdığım için genel bir konuşma oldu. Her zaman kibardı ancak o sırada olağan dışı şekilde kibardı. Tuhaftı, kelimelere dökmek zor. Bana kamyonet hakkında spesifik sorular sordu. O anda bir şey olacağını düşünmedim" dedi. Mırror gazetesi ayrıca 'Abz' adlı saldırganın Channel 4'ün çektiği bir belgeselde DEAŞ bayrağı ile bir parkta dua ederken görüldüğü görüntülerde yer aldığını da duyurdu.

Haberin Devamı

HAYATINI KAYBEDENLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan, saldırılarda hayatını kaybedenlerden birinin kimliği belli oldu. Kanada medyası, ülke vatandaşı Chrissy Archibald'ın saldırıda yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ailesi, Kanada'da evsizlere yardım eden bir kuruluşta çalışan Archibald'ın nişanlısı ile birlikte Avrupa'ya geçtiğini bildirdi. Yetkililer hala saldırılarda yaşamlarını yitirenlerin kimliklerini tespit etmeye ve bu kişilerin ailelerini bilgilendirmeye çalışııyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!