Arkadaşım kazansın derken kendisi öldü

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşım kazansın derken kendisi öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD'nin efsanevi otomobil yarışçısı Dale Earnhardt, takım arkadaşı kazansın diye öteki rakiplerinin hızını kesmek isteyince kazada öldü.

Korkunç kaza NASCAR oto yarışlarının ilki olan ve Florida'da yapılan Daytona 500 sürat yarışında önceki gün yaşandı. Dale Earnhardt ekibi yarışa üç otomobil ile katıldı. Finişe 500 metre kala ekipten Michael Waltrip ve Earnhardt'ın oğlu Dale Jr önde gidiyordu. Baba Dale Earnhardt ise Rusty Wallace'ın önünde Sterling Marlin için üçüncülük için mücadele ediyordu.

290 km hızla çarptı

İşte ne olduysa tam bu sırada oldu. Sterlin Marlin'in aracı, Earnhardt'ın 3 nolu siyah Chevrolet'sine vurdu. Chevrolet sola kaydı. Bu sırada arkadan gelen Ken Schrader'in sarı Pontiac'ı saatte 290 km hızla Chevrolet'e bindirdi. Chevrolet'nin önü hızla beton duvara çarptı. Arkadan gelen otomobiller de hızla araçlara vurdu.

Arkadaşı kazandı ama

Kaza sırasında başından ağır yaralanan Dale Earnhardt ancak araç kesilerek içinden çıkarılabildi. Dale Earnhardt ağır yaralarla hastaneye kaldırılırken, yarışı Michael Waltrip birincilikle bitirdi. 15 yıl sonra Daytona yarışını kazanmayı başaran Waltrip, patronunun yaralı olduğunu duyduğunda buruk bir sevinç yaşadı. Bir süre sonra da Earnhardt'ın öldüğü açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!