Arafat'ı Abbas mı öldürttü

Güncelleme Tarihi:

Arafatı Abbas mı öldürttü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

El Fetih liderlerinden Faruk Kaddumi, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın Filistinlilerin efsanevi lideri Yaser Arafat’ın öldürülmesinde rol oynadığını iddia etti.

Abbas karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Tunus’taki El Fetih liderlerinden Kaddumi tarafından dile getirilen iddialara göre Abbas, Arafat’ın öldürülmesine yönelik ısrail-Amerikan-Filistin komplosunun içinde yer aldı.

Faruk Kaddumi, 2004 yılında Fransız hükümetinin gönderdiği bir uçakla götürüldüğü Paris’teki hastanede hayatını kaybeden efsanevi Filistin lideri Arafat’ın vefat etmeden önce kendisine, Amerika, ısrail ve Filistinlilerin katıldığı bir toplantının metnini ilettiğini belirtti. Dönemin ısrail Başbakanı Ariel şaron, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve El Fetih’in önemli isimlerinden Muhammed Dahlan’ın da katıldığı toplantıda Arafat’ı ortadan kaldırma planının tartışıldığını öne sürdü. Kaddumi, “Abbas hem Filistin Yönetimi Devlet Başkanlığı’ndan hem de Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) başkanlığından istifa etmeli” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!