Arafat: Katilleri yakalayın

Güncelleme Tarihi:

Arafat: Katilleri yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filistinlilerin önceki gün Ramallah'ta iki İsrailli askeri linç etmesinin ardından Ortadoğu karışırken, Filistin lideri Yaser Arafat, katillerin yakalanması için emir verdi. İsrail ise cep telefonundan eşini arayan İsrailli kadına ‘Kocanızı öldürüyoruz’ diyen Filistinlilerin iki askeri linç etmesinin şokunu yaşıyor.

İsrail, linç edilen ve sayılarının üç değil iki olduğu açıklanan askerlerinin ölümü üzerine misilleme olarak düzenlediği saldırılardan sonra İngiltere Dışişleri Bakanı Robin Cook ile Gazze'de görüşen Yaser Arafat, İsrailli askerlerin linç edilmesini kınadığını söyledi. Cook'a göre Arafat, katillerin yakalanıp, adalete teslim edilmesi için emir verdi ve tutuklamalar başladı.

Arafat, ‘Soruşturmayı çok sıkı tutuyoruz... İsraillileri savunmaya çalışan 13 askerimizin de yaralandığını unutmayın’ dedi.

‘KOCANI ÖLDÜRÜYORUZ’ ŞOKU

İsrail ise, Ramallah'taki polis karakolunda iki İsraillinin linç edilmesinin şokunda. Hele öldürülen askerlerden birinin karısının, kocasının cep telefonunu çevirip karşısında katilleri bulması, kamuoyunun en fazla konuştuğu olay oldu.

3 çocuk annesi kadının polise verdiği ifadeye göre olay şöyle gelişti:

İnternet'te Ramallah'taki linç olayını okuyan kadın, telaşla sabah yolcu ettiği kocasının cep telefonunu çevirdi. Ancak karşısına hiç tanımadığı bir erkek sesi çıktı. Üstelik kocasını sorduğunda aldığı cevap şöyleydi:

‘Kocanızı şu anda öldürüyoruz!’

10 yıl önce Rusya'dan İsrail'e göç eden diğer askerin ise geçen hafta evlendiği ortaya çıktı.

Şüphe çeken iki İsrailli, Filistin polisi tarafından önceki gün sorgulanmaya karakola alınmıştı. Bu sırada çatışmalarda ölen bir Filistinli'nin cenazesinden dönen öfkeli kalabalık, Filistin polisinin engellemesine rağmen karakolu basıp askerleri bıçaklayıp linç etmişti.

Filistinliler, cesetlerden birini karakolun ikinci katından aşağı atarken, bu sırada Filistinli bir katil, kanlı ellerini kalabalığa göstermişti. İsrailli askerler, dün törenle toprağa verilirken, bir askerin de kayıp olduğu söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!