Araçlar suya gömüldü: Köprüyü yıktı geçti

Güncelleme Tarihi:

Araçlar suya gömüldü: Köprüyü yıktı geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 07:00

ABD’nin Baltimore şehrindeki Francis Scott Key köprüsü bir konteyner gemisinin çarpması sonucu çöktü, çok sayıda araç nehre düştü. Arama-kurtarma ekipleri nehirde kaybolan çok sayıda kişiyi arıyor.

Haberin Devamı

ABD’nin Maryland eyaletinin en büyük şehri Baltimore’da, Patapsco Nehri üzerinde yer alan Francis Scott Key köprüsünün ayaklarından birine dün gece konteyner gemisi çarptı. Çarpışmanın etkisiyle parçalanarak çöken köprünün üzerindeki pek çok araç nehre düştü. Şehirde “olağanüstü durum” ilan edilirken yetkililer arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Araçlar suya gömüldü: Köprüyü yıktı geçti

Yaklaşık 3 km uzunluğundaki Francis Scott Key köprüsü, ABD’nin en büyük özel kargo limanı olan Baltimore Limanı’na kadar uzanıyor. 1977 yılında açılan köprünün gördüğü hasarın boyutu henüz belli değil.

7-20 KİŞİ ARANIYOR

Çarpışma anına ait görüntülerde, Singapur bayraklı konteyner gemisinin, ana ayaklardan birine çarptığı, köprünün saniyeler içinde parçalara ayrılarak nehre çöktüğü, geminin ise alev aldığı görüldü.

Haberin Devamı

Araçlar suya gömüldü: Köprüyü yıktı geçti

Geminin çarpışmadan dakikalar önce rotasında ani bir değişiklik yaparak köprünün ayağına yönelmesi terör endişesi yaratırken yetkililer kazanın sebebinin soruşturulduğunu belirtti. Kaza sırasında köprüde çalışma yürüten işçilerin bulunduğunu duyuran Baltimore İtfaiye Departmanı, nehre düşen 7 ila 20 kişinin arandığını duyurdu. Helikopter ve sonarların yanı sıra dalgıçların katıldığı geniş bir ekiple arama yapılırken bölgede -1 dereceye düşen dondurucu soğukların çalışmaları etkilemesinden endişe ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!