AP Türkiye Raportörü: Gümrük Birliği görüşmelerine başlanabilir

Güncelleme Tarihi:

AP Türkiye Raportörü: Gümrük Birliği görüşmelerine başlanabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 07:00

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İsveç’e NATO vizesi vermeden önce yaptığı “AB’de önümüzü açın” çıkışına dair değerlendirmede bulundu. İsveç’in NATO üyeliği ile Türkiye’nin AB üyeliği arasında bağ kurulmasını yanlış bulduğunu söyleyen Amor, öte yandan Brüksel-Ankara hattında Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunda adımlar atılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Amor, “Avrupa Parlamentosu, Gümrük Birliği modernizasyonu görüşmelerinin başlamasına karşı değil. Oturup konuşalım. Fakat işin sonunda ilke ve değerler konusunda ilerleme yoksa modernizasyona yeşil ışık yakılmayacağı bilinmeli” dedi.

VİZEYE KADEMELİ MODEL

Vize serbestisinin hayata geçip geçmeyeceğine dair de Amor, “Kriterler var. Bunlardan ikisi çok önemli: Terörle mücadele yasalarınızı değiştirmelisiniz ve verilerin korunmasıyla ilgili düzenleme yapmalısınız” ifadelerini kullandı. İlerlemek için “kademeli bir yaklaşımın benimsenebileceğini” aktaran Amor, “Örneğin Erasmus öğrencileriyle başlanabilir, ardından iş dünyası gibi diğer sektörlere genişletebiliriz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!