AP, İtalyan polisini de kınamıştı

Güncelleme Tarihi:

AP, İtalyan polisini de kınamıştı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2005 15:37

Başbakan Erdoğan'ın iddiasının aksine Avrupa Parlamentosu'nun İtalyan polisini de kınadığı ortaya çıktı.
  Emniyet:Yolu tıkadılar
  Medya Avrupa’ya açıkça servis yaptı

Haberin Devamı

AP; İtalya'da 2001 yılının temmuz ayında küreselleşme karşıtlarına yapılan müdahalenin ardından çok daha da sert bir karar almıştı.

 

G-8 zirvesi sırasında küreselleşme karşıtları büyük bir eylem düzenlemiş, bu eyleme İtalyan polisinin müdahalesi de çok sert olmuştu. İşte bu müdahale sırasında bir protestocu İtalyan polisi tarafından öldürülmüştü.

 

Protestocunun İtalyan polisi tarafından öldürülme görüntüleri Avrupa ülkelerindeki gazete ve televizyonlarda yer aldı. Avrupa Parlamentosu da İtalyan polisinin müdahalesini gündemine taşıdı. Parlamento 11 Eylül 2001'de İtalya'yı şiddetle kınayan kararı şu sözlerle ifade edildi:

Haberin Devamı

 

"Avrupa Parlamentosu, polis gücü içindeki bazı unsurların faÅŸist vahÅŸet eylemine varan ÅŸiddet uygulamasının önünü açan Ä°talyan hükümetinin ve özellikle de olaylar sırasında Cenova Polis ofisinde bulunan BaÅŸbakan Yardımcısının hareketlerini kınar."Â

 

ERDOÄžAN AP'YÄ° ELEÅžTÄ°RMÄ°ÅžTÄ°

 

Başbakan Erdoğan, dün İspanya'ya gidişi öncesinde yaptığı açıklamada, 6 Mart'taki Beyazıt eylemiyle ilgili olarak medyayı Avrupa Parlamentosu'nu eleştirdi ve AP'yi çifte standart uygulamakla suçladı.

 

"Adeta sanki Avrupalıya buradan servis yapılıyor" diyerek Türk medyasına da yüklenen Başbakan, "(niye acaba 8 martta bu açıklamalar yapılmadı da 6 martta yapıldı) diye bunu benim basınım, milli basınım niye düşünmüyor? Çünkü 7'sinde Troyka toplanıyordu ve Troyka toplantısından önce adeta bu olay provoke ediliyordu ve bir yerlere servis yapılıyordu" diye konuştu.

 

Polisin pazar günkü davranışının İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturulduğunu da belirten Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun başka ülkedeki eylemlerle ilgili yorum yapmadığını da "peki Batı'da bunlar olmuyor mu? Niye acaba bizim yazılı ve görsel medyamız Batı'da olanları ve dünyanın değişik yerlerinde olan olayları anlatmıyor? Niye Avrupa Parlamentosu bu tür olayları değerlendirmeye almıyor? Dert başka, sıkıntı başka" sözleriyle ifade etti.

 

(CNN Türk)

 

 

Haberin Devamı

İtalya'yı kınayan metnin İngilizcesi

 

http://213.243.34.3/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&HID=1&haberID=79102

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!