Anketten Hillary çıktı

Güncelleme Tarihi:

Anketten Hillary çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

NYTimes/CBS anketine göre ABD’de kadınların yaşı yükseldikçe Hillary Clinton hakkındaki düşünceleri daha olumsuz oluyor: 45 yaşın altındaki kadınların yüzde 27’si olumsuz bakarken bu oran, 64 yaş üstündeki kadınlarda ise yüzde 40. Ancak Cumhuriyetçilerin yüzde 53’ü bile "Seçimi Hillary alır" diyor.

ABD’de yapılan son kamuoyu araştırmasına göre, kayıtlı seçmenlerin yüzde 63’ü Demokrat parti adaylığını kazandığı takdirde ülkenin yeni başkanının Hillary Clinton olacağına inanıyor. New York Times/CBS anketine katılan Cumhuriyetçi partililerin bile yüzde 53’ü seçimleri Hillary’nin kazanacağını söyledi. Demokrat partililerin ise yüzde 77’si eski First Lady’nin başkan olacağı kanısında. Demokrat seçmenlerden yüzde 43’ü Hillary’nin başkan adaylığını desteklerken Illinois senatörü Barack Obama’ya destek yüzde 24’te. Erkeklerin yüzde 59’u Hillary’nin kazanacağını söylerken kadınların yüzde 65’i buna inanıyor.

İYİ BAŞKOMUTAN

Kadınların çoğu Hillary’yi destekliyor ama, hala bazı şüpheleri var. Özellikle ileri yaşta ve evli olan kadınlar Hillary’ye çekinceyle yaklaşıyor. Ancak ABD’nin ilk kadın başkanı olmaya soyunan Hillary için seçmenlerin yüzde 54’ünü oluşturan kadınların desteğini kazanmak özellikle önemli. Hem kadınlar hem erkekler Hillary’nin başkan olduğu takdirde iyi bir başkomutan olacağına inanıyor.

Kadınların yaşı yükseldikçe Hillary hakkındaki düşünceleri daha olumsuz oluyor: 45 yaşın altındaki kadınların yüzde 27’si ona olumsuz bakarken 45-64 yaş arası kadınların yüzde 33’ü olumsuz düşüncelere sahip. Bu oran 64 yaş üstündeki kadınlarda ise yüzde 40.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!