Ankara’nın tepkisini çeken dörtlü görüşme! ABD ve AB yetkilileri Paşinyan ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın tepkisini çeken dörtlü görüşme ABD ve AB yetkilileri Paşinyan ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 07:00

NATO Dışişleri Bakanları buluşmasının gerçekleştiği Brüksel’de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında üçlü bir toplantı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bakan Blinken, Ermenistan’a 65 milyon doların üzerinde yardım sağlamayı planladıklarını belirtirken Von der Leyen ise 4 yıl içinde 270 milyon Euro tutarında hibe içeren yeni destek paketini duyurdu. Üçlü zirveye Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

‘TARAFSIZ OLUN’

Görüşmede Azerbaycan’ın yer almamasını eleştiren Dışişleri Bakanlığı, “Bu inisiyatif, barışa hizmet etmekten ziyade Güney Kafkasya’nın bir jeopolitik çekişme alanına dönüşmesine zemin hazırlayacaktır” uyarısında bulundu. Açıklamada İkinci Karabağ Savaşı sonrasında bölgede kalıcı barış ve istikrar için oluşan ortamda başarıya çok yakınken, “bölge dışı aktörler ve üçüncü tarafların sürece adil ve tarafsız yaklaşmaları” çağrısı yapıldı. Türkiye’nin bu konuda üzerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduğu vurgulanan açıklamada, bundan sonra da Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış için tarihi fırsatın değerlendirilmesini teşvik etmeyi sürdüreceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!