Amerikalılar 31 Haitili çocukla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılar 31 Haitili çocukla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 12:10

DEPREMİN yerle bir ettiği Haiti'nin başkenti Porto Prince'de, meydanı boş bulan bazı Amerikalılar'ın, yasa dışı yollardan çocuk evlat edinme girişimleri son anda engellendi.

Haberin Devamı

Depremden sonra, açlık, susuzluk ve sağlık sorunlarıyla boğuşan binlerce öksüz ve yetim çocuk ortada kalırken, 5'i kadın, 10 Amerikalı'nın, yaşları 2 ay ila 12 arasında değişen 33 Haitili çocukla Dominik Cumhuriyeti'ne geçmek üzereyken yakalandıkları belirtildi.

Haiti'den son fotoğraflar

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Haiti polisi, ülkenin Dominik Cumhuriyeti ile sınır kentlerinden biri oan Malpasse kentinde, yanlarında 33 Haitili çocukla birlikte bir grup Amerikan vatandaşını, şüphe üzerine durdurdu. Idaho merkezli ‘Çocuklar İçin Yeni Yaşam Sığınağı’ adlı kurumdan olduklarını belirten Amerikalılar hiçbir izin, mahkeme kararı ve çocukların ailelerini depremde yitirdiklerini gösterir belgeler sunamayınca, tutuklandı.

Amerikalı grup, haitili çocukları Dominik Cumhuriyeti’ne getirmek için bu ülke makamlarından gerekli izinleri aldıklarını, Haiti makamlarından izin almak için döneceklerini öne sürdü.

Haberin Devamı

Deprem ardından, Haiti’de yerel yönetim otoritesinin sarsıldığı, asker ve sivil binlerce Amerikalı’nın ülkeye giriş yaptığı biliniyor. Haitili yetkililer, ülkeden çok sayıda çocuğun çıkarıldığını, yaşanan kargaşa ve otorite boşluğu yüzünden bu çocuklar arasında anne ve babaları hayatta olanlar bile olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!