Almanya'da vatandaşlık sınavına tepkiler sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada vatandaşlık sınavına tepkiler sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 14:09

Almanya'da 1 Eylül'de ülke çapında uygulamaya konulacak ve Alman vatandaşı olmak isteyen yabancıların bilgi düzeyini ölçmeye yönelik vatandaşlık sınavına tepkiler sürüyor.

Alman muhalefet partilerinin ve bazı Türk derneklerinin tepkisinden sonra Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) da sınava tepki gösterdi.

TBB sözcüsü Safter Çınar yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin, sertleştirdiği vatandaşlık şartları ve yeni sınavla birlikte yabancıları hızlı bir şekilde vatandaş yaparak en azından göçmen kökenli insanların eşit haklara sahip olmalarıyla ilgilenmediğini gösterdiğini belirtti.

Alman vatandaşlığına geçişi, uyumun teşvik edilmesi olarak değil, uyumun taçlandırılması olarak görenlerin göç ve uyum konusundaki tartışmaları anlamamış olduğunu savunan Çınar, Alman hükümetinin yeni uygulamalarının göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in bu göreve uygun olmadığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Çınar, Alman vatandaşlarının birçoğunun da sınav için hazırlanan sorulara doğru cevap vermekte zorlanabileceğine dikkat çekerek, “Siz kaç soruyu cevaplandırabilirdiniz bayan Böhmer” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!