Almanya’da SPD’nin oyları arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da SPD’nin oyları arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 13:20

Almanya’da son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre lider değişikliği yapan SPD’nin oyları arttı.

Haberin Devamı

ÜÇ hafta önce SPD'nin lider adayı Martin Schulz'un ismi henüz açıklanmazken partinin halk desteği anketlerde yüzde 20 olarak çıkmıştı. Ancak kamuoyu yoklamalarına göre Schulz'un ismiyle birlikte SPD'de hızla oylarını artırdı. Alman İkinci Kanalı ZDF'in yaptırdığı son ankete göre SPD'nin oyları Martin Schulz ile birlikte üç hafta içinde 10 puan artarak yüzde 30'a yükseldi.
Buna karılık CDU/CSU’nun ise oyu yüzde 34’ten yüzde 32’ye geriledi. Anketlere göre Sol Parti üç puan kayıpla halktan yüzde yedi destek bulurken, Yeşiller bir puan artırarak yüzde 9’a çıktı.

SCHULZ ÖNE GEÇTİ

İslam ve mülteci karşıtı parti Almanya için Alternatif Parti (AfD) ise yüzden 11’den yüzde 10’a geriledi. Martin Schulz, lider bazında yapılan ankette de Merkel'in önüne geçti. Başbakanın direkt seçilmesi durumunda seçmenin yüzde 49’u Schulz’a destek vereceğini açıklarken, Merekl’e olan destek yüzde 38’e geriledi. Ocak ayı sonunda yapılan anketlerde ise Martin Schuz’a verilen destek yüzde 40 iken Merkel’e olan güven yüzde 44 olarak ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!