Almanya'da bazı Türk kuruluşları Uyum Zirvesi'ne katılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Almanyada bazı Türk kuruluşları Uyum Zirvesine katılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 15:54

Almanya'daki bazı Türk kuruluşları, yarın düzenlenecek Uyum Zirvesi'ne katılmama kararı aldı.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya Türk Toplumu (TGD), Türk Vatandaşları Konseyi (RTS) ve Almanya Türk Veliler Birliği Federasyonu (FÖTED) tarafından yapılan ortak açıklamada, zirveye katılmayarak, ağırlaştırılan Göç Yasası'na karşı açık bir tepki vermeyi amaçladıkları bildirildi.

Göç Yasası'ndaki ayrımcılıklara karşı birlikte hareket edilmesi yönünde Alman hükümetinden hiçbir sinyal alamadıklarını belirten Türk kuruluşlar, görüşlerinin Uyum Zirvesi'ne katılacak kuruluşlar tarafından da desteklendiğini, yeni düzenlenen yasanın büyük ölçüde yapıcı olmadığını ve göçmenlerin haklarını kısıtladığını ifade ettiler.

Endişelerinin Alman hükümeti tarafından dikkate alınmadığını ve beklentilerinin hiçbir şekilde tatmin edilmediğini kaydeden kuruluşlar, buna rağmen uyum ve eşit haklar konusunda çabalarını sürdüreceklerini belirttiler.

Haberin Devamı

Kendilerini Alman toplumunun bir parçası olarak gördüklerini ve çocuklarının Almanya'da bir geleceğe sahip olmasını istediklerini ifade eden Türk kuruluşları, eşit haklarla yapıcı bir işbirliğine de her zaman hazır olduklarını bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!