Almanya'da 3 Türk dolandırıcılıktan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 3 Türk dolandırıcılıktan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 16:14

Almanya'da, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu belirtilen Turhan (43) ve Ahmet C. (40) kardeşler ile terör örgütü MLKP üyesi Öner C. (45) dolandırıcılıktan tutuklandı.

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, zanlılar, alışveriş zinciri Coop'tan yurt dışına ihraç edeceklerini belirterek, tonlarca kahveyi, vergi ödemeden aldı. Kahveyi "hayali" olarak Hollanda'ya ihraç eden zanlılar, ürünlerin üzerine sahte etiketler yapıştırarak bunları iç piyasada normal fiyatın altında sattı.

Zanlıların kilo başına 2,10 avro haksız kazanç elde ettiği, vergi dolandırıcılığının 100 milyon avro olarak tahmin edildiği kaydedildi. Dolandırıcılık olayının, Coop'un Kiel kentindeki bir şubesinde vergi müfettişleri tarafından ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Hamburg Savcılığının bu konuda haziran ayında başlattığı soruşturma çerçevesinde zanlılar hakkında tutuklama ve arama emri çıkarıldığı, Fehmarn adasındaki ve Hamburg çevresindeki bürolarda, evlerde ve depolarda aramalar yapıldığı belirtildi.

Aramalarda ele geçirilen pahalı saatler, arabalar, 2 silah, zanlıların Almanya'da ve Türkiye'de gayrımenkule sahip olduğunu gösteren belgeler ile banka hesaplarına el konulduğu ifade edildi.

Dolandırıcılıktan elde edilen gelirin bir bölümünün, terör örgütlerinin Türkiye aleyhine faaliyetlerinin finanse edilmesinde kullanıldığından şüphelenildiği kaydedildi.

Zanlıların, daha büyük bir şebekenin parçası olduğu ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!