Almanya sizlere müteşekkir

Güncelleme Tarihi:

Almanya sizlere müteşekkir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkeye "misafir işçi" olarak gelen birinci nesil temsilcilerini başbakanlıkta ağırlarken, ülkesi ve ülke insanları adına şükranlarını sundu.

Başbakan Merkel, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin tarihinde birinci nesil ’misafir işçileri’ başbakanlıkta resmen kabul ederek tarihi bir buluşmaya imza attı. Başbakanlıkta yapılan etkinliğe aralarında 60’ya yakını Türk olmak üzere çeşitli ülkelerden yaklaşık 200 birinci nesil ’misafir işçi’ temsilcisi davet edildi.

Başbakan Angela Merkel, 1955 yılında İtalya ile yapılan sözleşmeyle başlayan ve daha sonraki yıllarda İspanya, Portekiz, Yunanistan, eski Yugoslavya ve Türkiye ile devam eden "misafir işçi" göçü sayesinde Almanya’nın bugünkü ekonomik güce ulaştığına dikkat çekti. Almanya’nın gelişmesine ve şu andaki refah düzeyinin elde edilmesine birinci nesil "misafir işçiler"in yanı sıra daha sonraki yıllarda ülkeye gelen ve Almanya’yı ikinci vatanları olarak hisseden göçmenlerin çok önemli katkılarda bulunduğunun da altını çizdi. Angela Merkel, göçmen işçilerin temsilcilerine "Almanya size müteşekkir" dedi ve bu mesajının ülkede yaşayan göçmen kökenli diğer insanlara da ulaştırılmasını istedi.

Hakemlik yapmana ailen karşı çıkmıyor mu

Başbakan Merkel, toplantıya üçüncü nesil temsilcisi olarak davet edilen 20 yaşındaki Bayanlar İkinci Lig futbol hakemi Sinem Turaç’a "Ailen, eğitim ve futbol hakemliği konusunda sana karşı mıydı" diye sordu. Sinem, "Ben bu konuda ailemden destek aldım. Benim ailem için kız veya erkek fark etmiyor" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!