Almanya bombacısı Lübnanlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Almanya bombacısı Lübnanlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 11:36

Almanya’da geçtiğimiz günlerde Koblenz ve Dortmund istikametine giden iki trene bombalı bavul yerleştiren iki kişiden biri yakalandı. Kiel’de gözaltına alınan 21 yaşındaki zanlının Lübnanlı olduğu açıklandı.


Almanya’da bavul bombacılarından biri gözaltında

Almanya’da iki treni havaya uçuracaklardı



Federal Suç Dairesi yetkilileri dün Wiesbaden’de düzenledikleri basın toplantısında, Dortmund ve Koblenz istikametine giden iki trene bombalı bavulları yerleştiren kişilere ait dokuz dakikalık video görüntülerini gösterdi. Köln Tren Garı’nda 31 Temmuz’da çekilen görüntülerde yaşları 20 ila 30 arasındaki iki erkeğin ellerindeki bavulları trenlerin kalkacağı peronlara getirdiği görülüyor.

BİLGİ VERENE 50 BİN EURO ÖDÜL

Polis bu iki kişilerin kimlikleri hakkında bilgi verecek kişilere 50 bin euro para ödülünün verileceğini de açıkladı. Bu arada Federal Suç Dairesi, bavullarla birlikte Lübnan’dan telefon numaralarının bulunduğu belgeler ele geçirildiğini, bombalı saldırı planlarının ülke içinden bir örgüt tarafından yapıldığını tahmin ettiklerini duyurdu. 25 kilo ağrılığındaki bombaların teknik bağlantı hatası yüzünden patlamadığını açıklayan polis yetkilileri, aksi halde büyük bir felaketin meydana gelebileceğini bildirdi.

BOMBACI ALMANYA’DA ÜNİVERSİTE OKUYORDU

Olayla ilgili soruşturma kapsamında Almanya’nın Kiel kentindeki tren garı öğle saatlerine kadar kapatıldı. Karlsruhe’deki Federal Başsavcılık bombalı bavullardan birini yerleştiren zanlıyı Kiel’de gözaltına aldı. Başsavcı Monika Harms, 21 yaşındaki zanlının parmak izi sayeside yakalandığını söyledi. Başsavcı, sözkonusu kişinin Lübnanlı olduğunu ve Kiel’de üniversitede okuduğunu belirtti. Polis zanlının kaldığı öğrenci yurdunda öğleden sonra arama yaptı.

ŞÜPHELİ BAŞKA BİR BAVUL BOŞ ÇIKTI

Öte yandan Koblenz’de bir trende dün öğle saatlerinde şüpheli bir bavul daha bulundu. Bavulun bulunduğu vagondaki yolcular tahliye edilirken, vagon incelenmek üzere bir yük garına çekildi. Ancak yetkililer bavuldan bir müzik aletinin çıktığını, sahibinin de bulunduğunu açıkladı.

OLAYLARIN ARDINDAN KAMERAYLA GÖZETİME AĞIRLIK VERİLECEK

Bu arada Almanya’da iki trende içinde bomba yer alan bavulların bulunmasının ardından video ile gözetlemenin yaygınlaştırılması planlanıyor. Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble, demiryollarında, garlarda ve kamuya açık diğer alanlarda, kontrollerin sıkılaştırılacağını duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!