Alman Meclisi’nden çalınan bilgiler seçimi mi bekliyor?

Güncelleme Tarihi:

Alman Meclisi’nden çalınan bilgiler seçimi mi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 09:15

Almanya’da hükümet gelecek yıl eylül ayında yapılacak genel seçimlerin, arkasında Rusya’nın olduğu sanal saldırılarla çok çirkin bir kampanya savaşına sahne olmasından endişeleniyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın ciddi gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Sonntag, hükümet çevrelerine dayanarak verdiği haberde, ülkeyi çok çirkin bir seçim kampanyası beklediğini yazdı. Gazeteye göre Rusya kaynaklı hackerler, elektrik, su, hastane ve ulaşım gibi çok kritik altyapı sistemlerini bloke edecek. Siyasi partiler ve siyasetçiler hakkında edinilen bilgiler piyasaya sürülecek. Yanlış ve yalan haberler üretilecek. Bu yolla Rusya Almanya’daki seçimleri etkilemeye çalışacak.

2015 ilkbaharında hacker saldırısı sonucu Alman Meclisi’nden çalınan bilgiler şimdiye kadar açığa çıkmadı. Ancak bu bilgiler seçim kampanyası için saklanıyor olabilir ve kampanya sırasında piyasaya sürülebilir. Alman hükümeti bu konuda ABD’deki seçim kampanyasında yaşananları örnek gösteriyor. Seçim kampanyasında başkan adayı Hilary Clinton’un özel mailleri çalınarak, seçimlere çok az kala piyasaya sürüldü. Amerikan istihbaratına göre bu özel bilgileri Rus hackerler çaldı. Bu konuda Almanya’da yaşanan Lisa olayı da buna en iyi örnek olarak görülüyor. 13 yaşındaki Lisa adlı Rusya göçmeni bir kızın, Berlin’de günlerce bir grup mültecinin tecavüzüne uğradığı haberleri ortaya atılmış ve Lisa olayı Rusya’yla Almanya arasında çok sert suçlamalara yol açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!