Alkollüyken kaza yapan bakan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Alkollüyken kaza yapan bakan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 07:00

YENİ Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan’ın Wellington kentinde geçirdiği trafik kazasının ardından alkollü olarak araç kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olayın medyaya yansımasyla bakanlık görevinden istifa eden 39 yaşındaki Allan, dikkatsiz araç kullanmak ve gözaltına direnmekle suçlandı. Alkol testinde değerleri normalin 250-400 mikrogram üzerinde çıkan Allan, ileri bir tarihte mahkemeye çıkacak.

VEKİLLİĞİ SÜRECEK

Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Başbakan Chris Hipkins, Allan’ın kabinedeki yerini kaybettiğini doğrulayarak, “Bakanlığı sürdüremeyeceğine kanaat getirdi. Özellikle de adalet bakanı olarak” diye konuştu. Milletvekilliğine ise devam edeceği belirtilen Allan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada üzgün olduğunu ve siyasetteki geleceğini değerlendireceğini ifade etti.

ÜST ÜSTE SKANDALLAR

Bu durum ülkedeki bakanların son birkaç ayda karşılaştığı adli durumları yeniden gündeme taşıdı. Geçen ay Ulaştırma ve Göçmenlik Bakanı Michael Wood, sahip olduğu hisse senetleriyle görevi arasındaki çıkar çatışmasını açıklamadığı için istifa etmişti. Polis Bakanı Stuart Nash da bazı gizli bilgilerin paylaşılmasından dolayı görevden alınmıştı. Yeni Zelanda Başbakanı Hipkins, selefi Jacinda Ardern’in istifa etmesinin ardından ocak ayında başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!