Ailesi dışında bir o ziyaret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ailesi dışında bir o ziyaret ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 15:55

Münih Stadelheim Cezaevi kadınlar koğuşu şefi Mariona Hauck, Beate Zschaepe’nin cezaevi günlerini mahkemeye anlattı.

Haberin Devamı

NSU davasının görüldüğü Münih Mahkemesi başyargıcı Manfred Götzl, Beate Zschaepe’nin parmaklıklar arkasındaki davranışlarını öğrenmek için bugünkü duruşmaya sürpriz bir tanık çağırdı. Münih Stadelheim Cezaevi kadınlar koğuşu şefi ve cezaevi müdür yardımcısı Mariona Hauck, tanık olarak verdiği ifadede, Beate Zschaepe’ye ailesi tarafından düzenli olarak para gönderildiğini söyledi.
Yapılan havalelerin 100-200 euro arasında değiştiğini belirten Hauck, üçüncü bir kişi olarak da Enrico K.’nın adını verdi. Enrico K., sosyal medyadak, “Bea'ya özgürlük” diye kampanya yapan ve yabancı düşmanı görüşler yayan biri olarak tanınıyor.

NORMAL HÜCREDE KALIYOR

Hauck’un ifadesine göre başka bir kadın mahkûm revirde karşılaştığı Zschaepe’nin arkasından tükürdü. Zschaepe de yaşadığı bu olayı cezaevi yetkililerine anlattı. Yetkililer de başka bir olay yaşanmasın diye kadın mahkûmun koğuşunu değiştirdi. Zschaepe’nin bir masa, bir sandalye ve küçük bir rafla birlikte ayrı bir tuvaleti olan normal hücrede kaldığını belirten Hauck, şimdiye kadar disiplin dışı bir hareketi bulunmadığını söyledi. Tanığın anlattıklarına göre fazla gazete ve dergi okumayan Zschaepe'yi aile yakınları ve D.K. adlı bir kadın düzenli olarak ziyaret ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!