AİHM'nin Türkiye kararları Fransa'yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

AİHMnin Türkiye kararları Fransayı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 13:35

LYON - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye aleyhinde aldığı iki karar Fransa’yı karıştırdı.

Haberin Devamı

Gözaltıların kanuna uygun yapılması konusunda Türkiye için geçerli olan bir kararın Fransa için de geçerli olduğu öne sürüldü.

Le Monde gazetesinin haberine göre her şey Paris Barosu Başkanı Christian Charriere-Bournazel’in France Info radyosu mikrofonlarına yaptığı “Bugün Fransa’da yapılan tüm gözaltılar kanunsuzdur” açıklaması ile başladı. Bu açıklamasını AİHM’in Türkiye aleyhinde vermiş olduğu ve ilki 27 Kasım 2008 tarihli olan ve davacı Yusuf Salduz’un ‘Gözaltına alındığı ilk dakikadan itibaren avukat ile görüştürülmediği' için Türkiye'nin mahkum edildiği karara dayandırarak yapan baro başkanı son olarak 13 Ekim'de Türkiye'yi aynı konuda bir kez daha mahkum eden insan hakları mahkemesi kararının şüphe götürmez bir nitelikte olduğunu ve Türkiye için geçerli olan bir kararın Fransa içinde geçerli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Fransa Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada AİHM’in verdiği kararların sadece Türkiye’yi ilgilendirdiği açıklaması geldi. Paris Barosu'na bağlı avukatların AİHM'in almış olduğu bu kararların Fransız iç hukukunda kullanmaya başladıkları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!