Ai Weiwei'nin vazosunu protesto için kırdı

Güncelleme Tarihi:

Ai Weiweinin vazosunu protesto için kırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 01:34

ABD'nin Miami kentinde ünlü muhalif Çinli sanatçı Ai WeiWei'ye ait bir milyon dolar değerindeki vazo, yerel sanatçılara yeterince yer verilmediğini savunan bir Amerikalı sanatçı tarafından kasten kırıldı.

Haberin Devamı

Polis, vazoyu kıran sanatçı Maximo Caminero'ya suçlama yöneltti. Caminero'nun polise verdiği ifadede Miami'deki Perez Sanat Müzesi'nin yerel sanatçıların eserlerine yer vermemesini protesto etmek için vazoyu kırdığını söylediği açıklandı.

Muhalif sanatçı Ai Weiwei 2011'de gözaltına alınmıştı.

Müze gelecek ay ortalarına dek Çinli sanatçının eserlerinden oluşan bir sergiye yer veriyor. Müzenin güvenlik görevlisi Caminero'nun renkli vazoyu tutup kaldırdığını, bırakması söylendiğinde de yere çarpıp kırdığını söyledi.

1 MİLYON DOLARLIK VAZOYU PROTESTO İÇİN KIRDI

'PROTESTO İÇİN KIRDIM'
Caminero yaptığını açıklamak için bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini söylerken, Miami New Times gazetesine verdiği demeçte vazoyu protesto amaçlı kırdığını doğruladı.

Haberin Devamı

Caminero, "Bunu buradaki müzelerde eserleri hiç gösterilmeyen Floridalı sanatçılar için yaptım. Uluslararası sanatçılara milyonlar harcıyorlar" dedi.

Maximo Caminero vazoyu kırmayı planlamadığını, Ai Weiwei'nin kendi sanatından esinlendiğini belirtti.

Caminero'nun kırdığı vazo, parlak renklere boyanmış bir düzine vazodan biriydi.

Ai Weiwei'nin Han hanedanı döneminde yapıldığını söylediği vazolardan oluşan enstalasyonun arkasında da Ai, siyah beyaz fotoğraflarında önce bir vazoyu tutarken, sonra da yere çarpıp kırarken görülüyor.

Camirero, "Bunu Weiwei'nin benim de katılmam için bir provokasyonu olarak gördüm" diye konuştu.

Ai Weiweinin vazosunu protesto için kırdı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!