Ağır ama dostane mesaj

Güncelleme Tarihi:

Ağır ama dostane mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:32

Danimarkalı yazar Lars Hedegaard’a suikast girişiminin Türkiye’de yakalanan ancak bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan zanlısı Basil Hassan’la (27) ilgili Danimarka Dışişleri Bakanlığı’ndan bir mesaj daha geldi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez, kendisini çağıran Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard’la görüştü. Dönmez, bu konuda üçüncü kez bakanlığa çağrılmış oldu. Danimarka basınında geniş yer bulan görüşmede, Lidegaard’ın Dönmez aracılığıyla Türkiye’ye ağır bir mesaj gönderdiği, ancak dostane bir ton kullandığı belirtildi. Lidegaard gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türk Büyükelçisine, Türkiye’den olayla ilgili bütün bilgileri aktarmasını beklediğimizi söyledim. Böylece neler olduğunu anlayabilir ve iki ülke arasındaki iyi ilişkileri tekrar kurabiliriz” ifadelerini kullandı. Hassan, Hedegaard’a 2013 Şubat ayında Kopenhag’daki evinde suikast girişiminde bulunduktan sonra 2014 yılının nisan ayında İstanbul’da yakalanmıştı. İade süreci devam ederken mahkeme tarafından salıverilmişti. Hassan’ın yakalanışı ve sahte pasaport davası tutanaklarına ulaşan Hürriyet’in haberi de Danimarka basınında yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

‘Hassan iadesini kendi istedi’

Basil Hassan’ın 19 Ağustos’ta Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından tahliye edildiği ortaya çıktı. Hassan’ın avukatı Okan Kadir Bektaşoğlu, “Eğer bir kusur aranacaksa Danimarkalı yetkililerde aranmalı” dedi. Avukat, Danimarkalı yetkililerin Hassan’la cezaevinde görüştüğünü belirterek, “Basil, ‘Suçsuzluğumu ispat etmek istiyorum’ diyerek Danimarka’ya iadesini talep ediyor” dedi. Burcu PURTUL UÇAR/İSTANBUL


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!