AFP Kuzey Kore'de büro açtı

Güncelleme Tarihi:

AFP Kuzey Korede büro açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 11:49

Fransız haber ajansı AFP, dünyanın en izole ülkelerinden Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da büro açtı. Açılış için Pyongyang'da bulunan AFP CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Emmanuel Hoog, bu adımın, kurum için çok önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

AFP'nin dün akşam saatlerinde faaliyete geçen Pyongyang bürosu, abonelere ağırlıklı olarak video ve fotoğraf içeriği geçecek.

AFP CEO'su Hoog, "Bu büronun açılışı 150 ülkede 200 kadar bürodan oluşan AFP ağında bir boşluğu dolduruyor" dedi. Hoog, Kore Merkezi Haber Ajansı KCNA'nın Başkanı Kim Çang-Guang'ın da katıldığı açılışta, "AFP bilgi ve ifade özgürlüğüne gönülden bağlıdır. Bunlar bizim kurucu değerlerimiz" diye konuştu.

AFP Kuzey Korede büro açtı

Bu yılın başlarında AFP ile KCNA arasında Pyongyang'daki büronun açılışı konusunda uzlaşma sağlanmıştı. Anlaşma kapsamında başka ülkelerden AFP muhabirleri de Kuzey Kore'ye düzenli olarak gidip haber yapabilecek. Yine anlaşma kapsamında, AFP tarafından eğitilen ve ajansın Asya merkez ofisine bağlı Kuzey Koreli bir kameraman, AFP tarafından işlenecek görsel içerikler üretecek.

Haberin Devamı

Bugüne Kuzey Kore'de bürosu olan tek uluslararası haber ajansı Associated Press'ti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!