Adriyatik ısınıyor

Güncelleme Tarihi:

Adriyatik ısınıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın gözleri pazar günü Yugoslavya'da yapılacak devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerine çevrilirken Adriyatik Denizi de ısınmaya başladı.

İnsanlık ve savaş suçlusu olarak aranan Sırbistan Lideri Slobodan Miloseviç'in seçimlere hile karıştırmadığı takdirde muhalefetin adayı Vojislav Kostunica karşısında mutlaka kaybedeceği ifade ediliyor. ABD Yönetimi'nin umudu, Slobodan Miloseviç'in normal yollardan seçimleri kaybederek sahneden çekilmesi. Ancak, Miloseviç'in 1989'dan beri ırkçılık yaparak sahip olduğu koltuğunu bırakmayacağı sık sık gündeme gelen senaryolar arasında yer alıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bölgede yükselen tansiyon nedeniyle George Washington uçak gemisi ve bağlı grubun Basra Körfezi'nden Adriyatik'e doğru yola çıktığını duyurdu. Son dört aydır, ABD'nin Adriyatik Denizi'nde bir uçak gemisi bulunmuyordu. George Washington'un kısa bir sürede bölgede olması bekleniyor.

FARELER VE HIRSIZLAR

Washington'da, Belgrad'ın, Karadağ'a karşı bir askeri harekata girişebileceği üzerinde de duruluyor. Miloseviç'in, Balkanlar'ı yeniden kana bulaması halinde, ABD'nin müdahale etmek zorunda kalabileceği ifade ediliyor. Karadağ, Yugoslav seçimlerini boykot ediyor.

Kamuoyu yoklamalarının tümü Miloseviç'in, demokratik muhalefetin adayı Kostunica karşısında yenilgiye uğrayacağını gösteriyor. Miloseviç, muhalafeti ‘fareler’ diye suçlarken, Kostunica da mevcut yönetimi ‘onurumuzu çalan yalancılar ve hırsızlar’ diye niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!