Açlık grevindeki akademisyenlere Londra’dan destek

Güncelleme Tarihi:

Açlık grevindeki akademisyenlere Londra’dan destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 12:18

Londra’da 27 kurumdan oluşan Britanya Demokratik Güç Birliği (DGB), Türkiye’de işlerinden uzaklaştırılanlarla açlık grevindeki akademisyenlere destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

KUZEY Londra’nın Wood Green bölgesindeki kütüphane önünde bir araya gelen kalabalık, ellerinde açlık grevlerindeki Nuriye Gülmen, Semih Özakça gibi akademisyenlerin ve oğlunun kemiklerini talep eden Kemal Gül’ün posterlerini taşıdı. Daha sonra bir bildiri okuyarak eylemin amacı dile getirildi. DGM adına İbrahim Avcıl, bildiriyi ‘Dayanışmaya Çağrı’ başlığı altında İngilizce ve Türkçe olarak okudu. 

BAF Başkanı Erbil de eylem ardından yaptığı açıklamada; “Akademisyenlerimiz yalnız değildir, Ülkemiz karanlık bir sürece doğru sürükleniyor ve bu karanlığa karşı direnen aydınlar cezalandırılmaktadır. Aydınlıktan yana olanlarla beraber olduğumuzu ve mücadelelerinde yalnız olmadıklarını söylemek için Londra’dan bin selam gönderiyoruz. Farklı kimliklerimizle fakat aynı aydınlık için bir aradayız. Aleviler, Kürtler, Türkler, emekçiler, göçmenler hep beraber akademisyenlerimizin haksızlık karşısındaki direnişini destekliyoruz. Olağanüstü hâl ve Kanun Hükmünde Kararname ile işinden uzaklaştırdığı tüm kamu emekçilerinin derhal mesleklerine dönmelerinin koşulları oluşturulmalı ve ülkemizdeki antidemokratik uygulamalar son bulmalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!